Erdoğan, enflasyon için tarih verdi: “Makul ve kontrollü bir yere gelecek”

TİSK 28. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona dair önemli mesajlarda bulundu. Erdoğan, “Kasım ayı enflasyon verileri iyileşmeyi gösteriyor. Yılbaşı ile beraber bu iyileşme artacak” dedi.

SİYASET 06.12.2022, 16:00
Erdoğan, enflasyon için tarih verdi: “Makul ve kontrollü bir yere gelecek”

Ankara'da düzenlenen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu'na katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada enflasyona dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“İşçi ve işveren arasındaki diyalog kurulmalı”

Son zamanlarda işverenlerle yoğun mesailer yapıldığını aktaran Erdoğan, ''İşveren ve işçi kanadı arasındaki kurulan diyalog kuvvetli olmadığı zaman ortaya sosyal huzursuzluğun çıkması kaçınılmazdır. Biz yönetime geldiğimiz zamandan bu yana bütün tarafların hassasiyetlerine önem veren politikalar sağlamaya özel olarak dikkat ettik. Çalışma yaşantısını bütün taraflarıyla göz önüne aldık. Son zamanlarda işverenlerimiz ile yakın mesai gerçekleştirdik. Geçtiğimiz 20 sene içerisinde asırlara bedel kalkınma ve demokrasi adımları ekonomide de büyük dönüşümlerin yolunu çizmiştir. Makroekonomik göstergeler ile beraber Türkiye’nin hangi noktalarda 3-5-10 kat büyüdüğünü görebiliyorsunuz” dedi.

"Ülkemizi ilk 10 ekonomi içerisine yükselteceğiz”

Türkiye’nin kendi kaderini kendisinin çizdiğine işaret eden Erdoğan, “En basit şekliyle dünya milli gelir sıralaması içerisinde şu an bulunduğumuz düzeyin iki kat üstünde bir yere gelebilecekken az daha sabır gösterme zorunda kaldık. Küresel krizleri bir fırsat olarak görerek ülkemizi dünya üzerindeki en büyük ilk 10 ekonomisi içerisine yükselteceğiz. Bizim kaderimiz başka ülkelerin elinde değil. Ülkenin kaderini milletimizin kendisi seçiyor. Ekonomide siyasette kendi adımlarını atan kendi düşüncelerini söyleyen bir Türkiye var. Kaderimiz birilerinin eline geçmiş değil. Ekonomi deyip duruyorlar. Ekonomi açısından Avrupa'nın durumuna bir bakın. Ülkemizde raflar boş değil ancak Avrupa'da bütün raflar boş” şeklinde konuştu.

“Problemlerin farkındayız, yoğun bir çalışma içerisindeyiz”

Kasım ayı enflasyon verilerine değinen Erdoğan, "Yılbaşı ile beraber bu iyileşme artacak. Gelecek şubat ayından başlayarak enflasyonun kontrol edilmesi daha kolay bir zemine oturacak. Ekonomimizi enflasyon, kur ve faiz şer üçgeni içerisine itme girişimlerinin neden olduğu problemlerin de farkındayız. Nedenlerini bildiğimiz söz konusunu sorunların sonuçlarını ilk olarak hafifletmek sonrasında da tamamıyla ortadan kaldırmak adına karlı ve yoğun bir çalışma içerisindeyiz" dedi.

Yorumlar (0)