Erdoğan enflasyon için tarih verdi

Erdoğan, "Allah'ın izniyle önümüzdeki şubat ve mart aylarında enflasyonu da kontrol altına alacağız." dedi.

SİYASET 06.07.2022, 21:11
Erdoğan enflasyon için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleştirilen 'Geçmiş Dönem Belediye Başkanları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda konuştu.


"Dodurga seçimleri bir fikir veriyor"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları, şu şekilde:

"Nice tuzakları beraberce bozduk, nice saldırılara karşı beraberce göğüs gerdik. Özal ve Menderes'in başlattığı reformları hayata geçirmek AK Parti'ye nasip oldu. Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerin başkanlık nezdinde yitirilmiş olmasından dolayı üzüntü duyduk. Yalnızca başkanlık nezdinde diyorum. Çünkü belediye meclislerini biz kazandık. Çankırı'ya bağlı Dodurga beldesindeki seçimler Anadolu irfanının açık ve net bir göstergesi olarak siyasi tarihteki yerini aldı. Dodurga'da muhalefet partileri toplam 146 oy alabildi. Dodurgalı kardeşlerimize bir defa daha teşekkür ediyorum. Ortada bir fikir verecek tablo olduğu açık ve nettir.

"2023 seçimleri çok önemli"

Türkiye, Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimle tarihinin en önemli dönemlerinden birine hazırlanıyor. Bu seçimin manasını en iyi bizler biliyoruz. Bu seçim kinle, kırgınlıkla, kızgınlıkla hareket edilebilecek bir seçim değildir. 2023 yılında yanlış bir tercihte bulunulması durumunda global ligde lokomotif ülkelerden biri olma fırsatını tehlikeye sokarız. Güçlü ve büyük Türkiye'nin inşasından taviz vermemek adını 2023 seçimlerini TBMM'de Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanlığında ise bizim kazanmamız elzemdir.

"Önümüzdeki şubat ve mart aylarında enflasyonu kontrol altına alacağız"

Ekonomide son zamanlarda ortaya çıkan pahalılığının milletimizin belini büktüğünü çok iyi biliyoruz. Gelirleri yükselterek sıkıntıları hafifletiyoruz. Enflasyon nedeniyle alım gücü azaldı fakat hiç kimseyi işsiz bırakmadık. Allah'ın izniyle önümüzdeki şubat ve mart aylarında enflasyonu da kontrol altına alacağız.

"PKK/PYD-YPG ve FETÖ, NATO kayıtlarına girdi"

Dünyadaki tüm zorlu sınamalar ülkemizin kuvvetini daha da anlamlı bir hale getirdi. PKK/PYD-YPG ve FETÖ, NATO kayıtlarına terör örgütü olarak girmiş durumdadır. Terör örgütlerine ilişkin şartlarımızı kabul etmek zorunda kaldılar ve tüm bu terör örgütleri NATO kayıtlarına girdi. Teröristlerin tüm dünyada nasıl da cirit attıklarını NATO Zirvesinde liderlere bir defa daha gösterdik."

Yorumlar (0)