Erdoğan: “Din kisvesi altında sömürüye prim vermeyeceğiz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin haftalık toplantısında gündemi değerlendirdi. Gündemde FETÖ ile mücadele vardı: “Din kisvesi altında bu milleti sömürmek isteyenlere prim vermeyeceğiz.” 

SİYASET 14.07.2021, 13:38
Erdoğan: “Din kisvesi altında sömürüye prim vermeyeceğiz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu. Gündemi değerlendiren Erdoğan’ın hedefinde FETÖ, temeli yeni atılan yapılar, 15 Temmuz sürec, ve Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

“Vatandaşımızın kapısına seçimden seçime gitmedik” 

Erdoğan: “Biz, vatandaşımızın kapısına seçimden seçime giden bir parti olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. CHP içinde gizlenemez hale gelen hırsızlık, taciz, istismar ve tecavüz skandallarını gözden kaçırmak için başlatılan kampanyaları hepsinin başına geçireceğiz.” 



“Partimizin sahibi millettir” 

Erdoğan: “Siyaset, yalnızca medyadan göründüğü kadarıyla, medyadan görünür şekilde yapılmaz. AK Parti’yi millet kurdu. Partimizin sahibi millettir. Vatandaşımıza verdiğimiz değeri gösterecek bir duruş ortaya koyacağız. Milletimizin partisi olmak, milletimizle beraber yürümek demektir. Ülkemizin bugünü gibi geleceğini de inşa edecek yegane yapı, burasıdır. Türk siyasetini kirleten siyasi müsilajı da etkisiz hale getireceğiz.” 



“Bunların tek taahhüdü, yapılanı dağıtmak” 

Erdoğan: “Yaptıklarımıza, inşa ettiğimiz hastanelere karşı çıkanların bunu yalnızca laf olsun diye yaptıkları salgın döneminde ortaya çıktı. Bunların tek taahhüdü, yapılanı dağıtmak, var olanı bozmak. Bu zihniyetin hangi meseleye çözüm üretebileceği muhasebesini milletimizle birlikte yapacağız. Her türlü hırsızlık kötüdür ama siyasi hırsızlık daha kötüdür. Bunun için de iyi bir çalışma yürüteceğiz. Bunlar, tek parti özlemiyle yanıp tutuşan bir muhalefet. Karşımızda çarpıtma ve yalan dışında yöntem bilmeyen bir muhalefet var. Bu muhalefetin AK Parti ve Cumhur İttifakı dışında herhangi bir derdi, milleti, amacı yok. Bunların güçlü bir siyasi kadrosu da yok.” 



15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü 

Erdoğan: “Yarın 15 Temmuz. Darbe girişiminin yıl dönümü. Meclisimiz gazilik unvanını hak ettiğini darbe girişimi sırasında bir kez daha gösterdi. Şu anda Orta Asya’daki en büyük finans olaylarını koordine eden isim de –ki ismini vermeme gerek bile yok- yakalanıp getirildi. Biz, yola devam ediyoruz. Diğer terör örgütleriyle nasıl ki taviz vermeden mücadele ediyorsak FETÖ ile de son mensubu etkisiz hale getirilene kadar o şekilde mücadele edeceğiz. Din kisvesi altında bu milletin sömürülmesine izin vermeyeceğiz; sömürenlere de prim vermeyeceğiz. Kutsalımıza saldıranlar bunu böyle bilsinler.”

Yorumlar (0)