Erdoğan'dan 'yuvarlak masa' eleştirisi

Erdoğan, "28 Şubat çatısı altında bir araya gelenler, o yuvarlak masaya oturtma cesareti bulamadıkları HDP ile birlikte milletin ve ülkenin hiçbir meselesi hususunda dişe dokunan bir teklifte bulunamıyor. Çünkü bunların derdi millet değil. Yuvarlak masanın etrafında yer beğenmeyenlere milletim yer gösterecektir." dedi.

SİYASET 03.03.2022, 20:44
Erdoğan'dan 'yuvarlak masa' eleştirisi

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.


"Yuvarlak masanın etrafında yer beğenmeyenlere milletim yer gösterecektir"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"AK Parti olarak başkenti her daim özel ve kritik bir yere koyuyoruz. Allah'ın izniyle 2023'te bu sokaklarda coşkulu bir şekilde yürüyeceğiz. Yuvarlak masanın etrafında yer beğenmeyenlere milletim yer gösterecektir. Türkiye'yi 2023 hedeflerine milletimizle birlikte ulaştıracağız. Partimizin her bir üyesi de davamızın, sorumluluklarımızın farkında. Bu sayede hep birlikte bugünlere kadar geldik. Haziran 2023'te bugüne değin gösterilen çabanın daha da fazlasını bekliyorum.  

"Ukrayna-Rusya krizinden ders çıkaracağız""

Ukrayna'da neler olduğunu görüyor musunuz? İşte tüm bunlardan ibret alacağız ve yolumuza devam edeceğiz. 20 senedir büyük emekler, fedakarlıklar ve gayretler sayesinde geldiğimiz bu yeri, dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girerek taçlandırmamız gerekiyor. Aynı şekilde, siyasi ve askeri açıdan daha da güçleneceğiz.

"Bunların derdi millet değil"

28 Şubat çatısı altında bir araya gelenler, o yuvarlak masaya oturtma cesareti bulamadıkları HDP ile birlikte milletin ve ülkenin hiçbir meselesi hususunda dişe dokunan bir teklifte bulunamıyor. Çünkü bunların derdi millet değil. Bunların yaptığı siyaset milli iradeye saygısızlıktır, hatta ve hatta tehdittir. Biz hiçbir zaman siyasi rekabetten kaçmadık. 2013'te, 2015'te, 2016'da başaramadıklarını 28 Şubat ittifakı projesiyle de başaramazlar. 'AK Parti milli geliri 3 katına çıkardı, biz 5 katına çıkaracağız.' mı dediler? 'AK Parti istihdamı 30 milyona ulaştırdı, biz 35 milyona ulaştıracağız.' mı dediler? Hiç bu tarz bir şey duydunuz mu? Bunların vaatleri ise bizim yaptıklarımızı yıkmak. Bunlarda hiç utanma yok. Önümüzdeki 18 Mart tarihinde Çanakkale Köprüsü'nü açacağız. Ellerinden gelse onu da yıkacaklar. 

"Çözümün adresi AK Parti'dir"

2021'in ilk döneminde yeni anayasa çalışmalarına başladık. Tüm partilere kendi metinlerini hazırlamaları yönünde çağrı yapmıştık. Hiçbirinden ses çıkmadı. Bir kendi metnimizi hazırladık ve bekledik. Şimdi kendileri de bir metin hazırlamışlar. Ne hazırladılar biliyor musunuz? Geçmişe dönüş. Yalnızca bu örnek bile muhalefetin vizyonsuzluğunu ortaya koymak için yeterli. Biz ülkemizi bu hastalıktan kurtarabilmek amacıyla 20 senemizi harcadık. Bunlar ise filmi geriye sarmanın peşindeler. Olmaz öyle şey. Daha cumhurbaşkanı adaylarını bile açıklayamadılar. Türkiye'deki sorunları 20 senedir biz çözüyoruz, bundan sonra da çözümün adresi AK Parti'dir."

Yorumlar (0)