Erdoğan'dan yüksek faiz değerlendirmesi: Kesinlikle inanmıyorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGİK’de yapmış olduğu açıklamada, Türkiye’nin yüksek faizle kalkınamayacağını düşündüğünü ifade etti.

SİYASET 22.01.2021, 21:40 24.01.2021, 09:26
Erdoğan'dan yüksek faiz değerlendirmesi: Kesinlikle inanmıyorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyeti kabulünde konuşma gerçekleştirdi.

Ülkemizin büyümesi ve güçlenmesi amacıyla çaba sarf eden iş insanlarına teşekkürlerini sunan Erdoğan, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs pandemisinin ardından yeni imkanların olacağını ifade etti.

Yüksek faizle mücadele vurgusu…

Erdoğan, iş insanlarından istihdama ilişkin söz alarak, yüksek faizle mücadeleyle taviz verilmeden mücadele edileceğine vurgu yaptı.

Erdoğan, “Dünyada mevcut durumda eksi faizle kredi veren finans kuruluşları var mı? Var. Bakın Japonya’ya. Kendi içerisinde İsrail eksi faiz. Avrupa’ya dönün. Ha keza Amerika da öyle.” diyerek yüksek faizle mücadeleden vazgeçilmeyeceğini ifade etti.

“Ülkemin yüksek faizle kalkınamayacağını düşünüyorum”

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Eğer ben bu ülkenin cumhurbaşkanıysam bu konuyu anlatmayı sürdüreceğim. Yüksek faizle ülkemin kalkınmayacağını düşünüyorum.

Eğer yatırımı güçlendirirsek, işsizlik diyoruz, istihdamı güçlendirip, üretimi ve ihracatı arttırırsak, dışarıdan imkanlar gelsin, cari açığı da azaltarak, hatta bitirmiş oluruz.

Savunma sanayinde de başarıyı getiren yönetişim modelini imalat sektörünün alt sektörlerine de uygulamış olacağız.”

Yorumlar (0)