Erdoğan'dan “Yeni dönemin kapılarını birlikte açalım” çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçimi öncesi yaptığı paylaşımda “Gelin, Türkiye'nin önünde yeni bir dönemin kapılarını birlikte açalım” dedi.

SİYASET 26.05.2023, 10:32 26.05.2023, 10:34 Şeyda Gül
Erdoğan'dan “Yeni dönemin kapılarını birlikte açalım” çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Paylaşımında 27 Mayıs 1960 darbesi ve 29 Mayıs İstanbul'un fethinin yıl dönümü vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet olarak bu iki günün tam ortasına denk gelen 28 Mayıs’ı acılarımızdan ders aldığımız, zaferlerimizle gurur duyduğumuz bir şölene çevirmek istiyoruz” dedi.

81 ilin her karışına dokunan eserlerle sözünün eri olduklarına ispatladıklarını kaydeden Erdoğan, 28 Mayıs tarihinde hep birlikte Türkiye yüzyılının etrafında kenetleneceklerini, büyük ve güçlü Türkiye yolculuğuna devam edeceklerine inandığını belirtti.

Yeni bir dönemin kapılarını birlikte açalım

“Buradan önce ülkem ve milletim diyen tüm vatandaşlarına çağrıda bulunuyorum” ifadelerini kullanan Erdoğan, Türkiye'nin önünde yeni bir dönemin kapılarını hep birlikte açma çağrısında bulundu. “Gelin, ülkemizin asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini 21 yılda nasıl beraberce telafi etmişsek Türkiye Yüzyılı’nı da omuzlarımızda birlikte yükseltelim” diyen Erdoğan, birliğe, beraberliğe, edebi ve Ezeli kardeşliğe 85 milyon olarak sahip çıkalım çağrısında bulundu.

Kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, siyasi tercihine bakmaksızın her bir insanın bu kutlu yürüyüşte yerine almasını arzu ettiğini ifade eden Erdoğan, 28 Mayıs gecesine taze bir başlangıca dönüştürmek için “Bizimle olmanızı bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımını “Gönlümüzde kollarımız da milletimizin tüm fertlerine sonuna kadar açıktır” sözleriyle noktaladı.

Yorumlar (0)