Erdoğan'dan yargıya "güç" mesajı!

2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törene katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı.

SİYASET 15.10.2020, 15:51
Erdoğan'dan yargıya "güç" mesajı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Anadolu Projesi'nin Anadolu'daki gelişme aşamasında olan üniversitelerin, köklü ve daha gelişmiş üniversitelerle eşit düzeye gelebilmesi için eksiklerin giderilmesini hedeflediğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi'nin yeni akademik yılın ikinci döneminden itibaren uygulamaya geçirileceğini bildirdi.

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Sanal Laboratuvar Projesi hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel kimya ve fizik laboratuvarı derslerinin sanal ortamda uygulanabileceği kaydetti.

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla ilgili de müjde veren Cumhurbaşkanı, en kısa zamanda diğer eğitim-öğretim kademelerinde yapıldığı gibi, gerekli pandemi tedbirlerini alarak yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı planladıklarını bildirdi.

"Milletten alamadığı gücü başka yerlerden devşirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, ilk derece mahkemelerinden en yüksek mahkemelere kadar yargının tüm unsurlarıyla adaleti tesis etmek için hizmet verdiğini hatırlattı.

Seçimin 2023 yılının Haziran ayında yapılacağını, öne almanın söz konusu olmadığını vurgulayan Erdoğan, dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde seçimin belirlenen zamanın dışında yapıldığını sordu ve erken seçim uygulamasının kabile devletlerinin yaptığı bir uygulama olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)