Erdoğan'dan sendikalara çağrı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işveren sendikaları ve işçi sendikalarına seslenerek "Gelin bir araya ve kıdem tazminatı konusunu kendi aranızda halledin'' diye konuştu.

SİYASET 27.06.2020, 15:30
Erdoğan'dan sendikalara çağrı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle geliştirilen Yerli ve Milli Tünel Açma Makinası LALE, “Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi” ile tünelden çıkıyor.

Törene video konferans yöntemiyle katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımcılara seslendi.

Bölgedeki yerel yönetimlerin yıllarca Ergene havzasının korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermediğini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümetinin kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldığını, Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesislerinin de önümüzdeki ağustos ayında faaliyete başlayacağını bildirdi.

Türkiye'nin tünel açma makineleri üretebilen 8 ülkeden biri olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ergene projesinin diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden biri olacağını ifade ederek, yapılan bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesinin önemli ölçüde iyileştirileceğini, suyun temiz akmasının sağlanacağını kaydetti.

Sanayi tesislerinin büyük bir bölümünün Covid-19 pandemi sürecinde üretimlerine devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs pandemisi sürecindeki kayıpların kısa sürede telafi edilebileceğine olan inancını dile getirerek, tüm öncü göstergelerin, Türkiye'nin çok ciddi bir sıçramanın eşiğinde olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Yatırımdan, üretimden, büyümeden, istihdamdan asla taviz vermeden hedeflere doğru yürümekte kararlı olduklarını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayında başlayan, Nisan ayında tüm ağırlığıyla devam eden, Mayıs ayından itibaren de yavaşlayan salgın sürecindeki kayıpların telafi edilebileceğini ifade ederek, işverenlerin ve çalışanların sorunlarına köklü çözümler getirmeye çalıştıklarını ve kıdem tazminatı konusunun da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)