Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması

Erdoğan, "Seçim tarihi hususunda resmi olarak cumhurbaşkanının bir yetkisi var. 10 Mart 2023'te bu yetkimizi kullanıyor olacağız ve ondan sonra iki ay süre var. Bu süreyi de kim değerlendirecek? YSK (Yüksek Seçim Kurulu) fakat biz kararımızı Allah'ın izniyle 10 Mart'ta açıklayacağız." dedi.

SİYASET 22.01.2023, 21:53 22.01.2023, 21:58
Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması

Bursa'da gençlerle bir araya geldiği 'İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye' programına iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.



"Dünyayı ve Türkiye'yi iyi okuyun"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Birilerinin yaptığı gibi gençlerimizin iradesini konu mankeni, ipotek altında tutulacak vitrin süsü olarak asla görmedik ve görmüyoruz. Önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan siz gençlerimizden beklentilerimiz, elinizin altındaki olanaklarla dünyayı ve Türkiye'yi en doğru, en iyi şekilde okumanızdır.



"Kukla aday arıyorlar"

Şimdi kendilerine kukla bir aday arıyorlar ama bulamıyorlar. Dertleri, vatandaşlarımızın namusu olarak nitelendirdiği oylarla Türkiye'yi yöneterek sizlerin geleceğini oluşturan bir cumhurbaşkanı çıkarmak, vekil seçmek değil. Bunların yegane dertleri, her biri bir diğerinden hoşlanmayan, sayısının altı mı, on mu olduğunu bilemediğimiz ortaklarının menfaatlerine göre hareket edecek bir aday bulmaktır. Vatandaşlarımız Türkiye'yi yönetmek için cumhurbaşkanı seçmenin derdinde, bunlar masa ortakları tarafından yönetilecek bir aday bulma derdinde. Böyle bir algoritmaya bedava oyunlarda dahi rastlayamazsınız. Çünkü kafaları henüz 'Türkiye Yüzyılı'na ulaşamamıştır. 'Altılı masa' olarak adlandırılan ucube yapının gıdası, eski Türkiye'nin vatandaşlarımız için zulüm, bazıları için ayrıcalık aracı olan sömürü düzenidir, husumet iklimidir, yoksunluğudur, yoksulluğudur.



"Nöbet değişimine az kaldı"

'Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber şekillendirelim, hep beraber planlayalım, hep beraber inşa edelim. Çünkü bunu bizler başlatacağız ve ardından nöbeti sizlere bırakacağız. Bu nöbet değişiminin zamanının da yaklaştığının farkındayız. Kendimizi artık sizlerin devrinin misafirleri olarak nitelendiriyoruz.



"Seçim tarihini 10 Mart'ta açıklayacağız"

Seçim tarihi hususunda resmi olarak cumhurbaşkanının bir yetkisi var. 10 Mart 2023'te bu yetkimizi kullanıyor olacağız ve ondan sonra iki ay süre var. Bu süreyi de kim değerlendirecek? YSK fakat biz kararımızı Allah'ın izniyle 10 Mart'ta açıklayacağız. Erken seçime gitmiyoruz, seçim tarihini öne çekiyoruz. Yapılan tek şey bu. Bu güncellemeyle birlikte bu adımı attık ve ittifak olarak da Devlet Bey ile bu görüşmelerimizi gerçekleştirerek dedik ki 'Vakit kaybına tahammül yok.' Yaz tatili, KPSS sınavı gibi şeyleri düşündük. Tüm bunları masaya yatırdık. 



Ali Babacan'ın açıklamalarına tepki

15 yıl bu benim yanımda herhangi bir şey kapamamış. Neyin hesabını kimden soruyorsun? Türkiye'de savunma sanayisinde an itibarıyla bini aşkın şirket var. Ne cahil birisin sen ya. Sen şimdi iktidara geleceksin ve ne yapacaksın? Önünü mü keseceksin? Nereden böyle bir olanağı yakaladın? Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir yatırımcıya engel olabilirsin? Kaldı ki Baykar devletten kredi alan bir şirket de değil.



"Samimiyet testine varız"

Başörtüsü hususunda anayasa değişikliği teklifinde eğer samimi, dürüst davranıyorlarsa o zaman gelin hep beraber şöyle 400'ün üzerinde bir oyu vekillerimiz olarak toplayalım. Anayasa değişikliğini gerçekleştirerek bu işi artık bitirelim. Sürekli olarak önümüze bu gelmesin. Samimiyet testine varız. Cumhur İttifakı olarak hazırız. Şimdi arkadaşlarımız da çalışmayı yürütüyorlar ve yürütecekler. Alternatif yollar var. Onları da deniyor olacağız."

Yorumlar (0)