Erdoğan'dan provokasyon uyarısı

Erdoğan, "Son zamanlarda, milletimizin en büyük kuvveti olan kardeşliğini hedef alan provokasyonların, imam hatipleri ve ibadethaneleri hedef alacak biçimde çok ciddi boyutlara ulaştığı gözlemliyorum. 2023 yılı yaklaştıkça sandıktan çıkamayacaklarının farkına varanlar, umutlarını raf ömrü sona ermiş bayat senaryolara bağlamış haldeler." dedi.

SİYASET 29.08.2022, 19:59 30.08.2022, 12:06
Erdoğan'dan provokasyon uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Meydanı'nda 'Büyük Taarruz’un 100'üncü Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.


"Zaferin kentindeyiz"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Pandemi nedeniyle 3,5 senedir sizlerle bir araya gelemedik. Şimdi tekrar Afyonkarahisar'dayız. 30 Ağustos'un arifesinde zaferin kentindeyiz. Milli iradenin, direnişin, mücadelenin kentinde bulunmaktan, sizlerle hasret gidermekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Burada ezanımız, bayrağımız ve vatanımız için canını feda eden tüm kahramanlara Allah'tan rahmet ediliyorum. Büyük Taarruz'un yıl dönümünde, Kocatepe'den taarruz emrini veren Gazi Mustafa Kemal'i, Yüzbaşı Agah'ı, Albay Reşat'ı ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 

"Bizleri yolumuzdan döndüremeyecekler"

Bizlere senelerce unutturulmaya çalışılan, ihmal edilen, tarihleri kendilerine göre yeniden yazmak isteyenler tarafından görmezden gelinen zaferlerimize sahip çıkıyoruz. Tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz ve aynı zamanda bizlere bıraktıkları emanetlere de sahip çıkıyoruz. Birileri rahatsızlık duysa da şanlı tarihimizi yad etmeye devam edeceğiz. Ülkemizi eski kötü günlere döndürme çabaları, milli iradeyi yok sayan vesayetçilerin oyunları, terör örgütlerinin kanlı saldırıları bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Milletimizin kutsal değerlerine dil uzatanlar, hakaret edenler hem hukuk önünde hem maşeri vicdanda hesap vermekten paçalarını asla kurtaramayacak. 

"Umutlarını bayat senaryolara bağlamış haldeler"

Son zamanlarda, milletimizin en büyük kuvveti olan kardeşliğini hedef alan provokasyonların, imam hatipleri ve ibadethaneleri hedef alacak biçimde çok ciddi boyutlara ulaştığı gözlemliyorum. 2023 yılı yaklaştıkça sandıktan çıkamayacaklarının farkına varanlar, umutlarını raf ömrü sona ermiş bayat senaryolara bağlamış haldeler. Sinsi planlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. 'Kömürcü, makarnacı, bidon kafalı' diyerek aşağıladıkları insanları ürkütmek, sindirmek istiyorlar. Bu hedeflerine ulaşamayacaklar. Biz AK Parti olarak yola çıktık. 2023 yılının bizler için bir zafer yılı olacağına inanıyorum. 2023'te ülkemiz tarihi bir seçim yapacak. Cumhur İttifakı olarak 2023 sınavından alnımızın akıyla çıkacağız. Güçlü ve büyük Türkiye yolculuğumuza devam edeceğiz."

Yorumlar (0)