Erdoğan'dan muhalefete: Hayal dünyasında yaşıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin haftalık grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarıldığını kaydeden Erdoğan, konuşmasında muhalefete de yüklendi. Altılı masadan "ucube masa" olarak bahseden Erdoğan, "Onlar birbirlerinin ardından köşe kapmaca oynayarak fırıldak çevirebilir. Birbirinin gözünü oyabilir. Biz eser siyasetine devam edeceğiz." dedi.

SİYASET 04.01.2023, 14:07 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan muhalefete: Hayal dünyasında yaşıyorlar

Partisinin haftalık grup toplantısında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, müjdeleri peş peşe sıraladı. Memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranının ilk etapta yüzde yüzde 25 olarak belirlendiğini kaydeden Erdoğan, zam oranının yüzde 30'a çıkarıldığını söyledi. Küçük işletmelere verilen asgari ücret desteğininin 400 liraya çıkarılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük emekli aylığı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükselecek." dedi.

"Bundan önceki 20 yıl sadece girizgah"

Müjdeleri duyurmaya devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın hizmetlerini sürdüreceğini vurguladı. "İcraat ve vizyon konusunda bizimle yarışacak kimseyi tanımıyoruz." diyen Erdoğan, "Bundan önceki 20 yılı sadece girizgah olarak kabul ediyoruz. 2023'te milletimizden son defa kuvvetli bir destek istiyoruz. 'Son defa' derken yanlış anlamayın. Bu seçimden bahsediyorum. Seçimde bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Start değil bu finish." ifadelerini kullandı. 

"Hayal aleminde yaşıyorlar"

Muhalefet partilerinin liderlerinin bir araya geldiği altılı masadan "ucube masa" olarak bahseden Erdoğan, "Onlar birbirlerinin ardından köşe kapmaca oynayarak fırıldak çevirebilir. Birbirinin gözünü oyabilir. Bizim emeklerimizi, sosyal medyadan paylaştıkları iki çift lafla çalmaya kalkabilir. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Onlar kendi saplantılarını dünyanın gerçeği zannediyor, hayal aleminde yaşıyorlar. Onlar kin kusarken biz eser siyasetine devam edeceğiz. Millet sandığa gidince, kendisi ve çocukları için hizmet verenlerin kim olduğuna bakar ve ona göre karar verir." vurgusunu yaptı.

"Başörtüsü meselesinde halk oylamasına gidilebilir"

Seçim zamanı geldiğinde vatandaşların iftira ve kavgalarla ilgilenmeyeceğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü düzenlemesi hakkında da konuştu. Konunun, CHP tarafından sosyal medyadan gündeme taşındığına dikkat çeken Erdoğan, "Bu konuyu, anayasa teklifiyle kökünden çöeceğiz. Bunun takipçisiyiz. Meclis'te 400'ten fazla oyla kabul edilirse biz de onayı veririz. Meclis'teki oylamada 360-400 arasında bir oy gelirse bu kez Anayasa uyarınca halk oylamasına gitmemiz gerekir." dedi.

Yorumlar (0)