Erdoğan'dan "makarnacı ve kömürcü" çıkışı

Adıyaman'da yapılan mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü muhalefetin 16'ncı ve 17'nci seçim yenilgisini aldığını kaydetti. Siyasi tercihi yüzünden depremzedelere hakaret edenlerin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Pazar günü iki yenilgi birden yaşadılar. Bu kadar şamar yemelerine rağmen pişkince devam ediyorlar. Sorunu kendilerinde aramak yerine millete makarnacı ve kömürcü diyorlar." ifadelerini kullandı.

SİYASET 20.05.2023, 17:01 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan "makarnacı ve kömürcü" çıkışı

Seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'da giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap etti. 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'na verdikleri destekten ötürü Adıyamanlı vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Adıyaman, yüzde 66'yı aşan oy oranıyla bize desek verdi. Meclis'te de bizi tercih ettiniz. Sizi herhangi bir hesap gütmeden seviyoruz. Millete tepeden bakanlar, sizinle aramızdaki bu bağı bir türlü anlayamadı." dedi.

"Vatandaşlara kömürcü, makarnacı ve bidon kafalı diyorlar"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 50 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, "Deprem şehitlerine bay bay Kemal'in takımı nasıl bakıyor, biliyor musunuz? İstedikleri oyları alamayınca 'Size bir şey yok' kafasına girdiler. Depremzedeler için bu söylenir mi? Oy tercihiniz ne olursa olsun bize fark etmez, devlet olarak daima yanınızdayız. Siyasi tercihi yüzünden depremzedeleri adeta linç edenler var. CHP zihniyetinin temsilcileri, sorunu hiç kendilerinde aramıyorlar. Bunun yerine kendilerine oy vermeyen vatandaşlara kömürcü, makarnacı ve bidon kafalı diyerek aşağılamaya çalıştılar." vurgusunu yaptı.

"14 Mayıs'ta 16'ncı ve 17'nci seçim yenilgilerini aldılar"

Türkiye'nin 1950'de çok partili demokrasiye geçtiğini ancak CHP'nin kötü huylarını bırakmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandıkta çıkan sonucu kabul edeceksin. Bunun yerine vatandaşı suçlamayacaksın, 'oylarını sattılar' diyerek iftira atmayacaksın. Gazete manşetlerine bakın. 'Milletin karnı Togg'muş' diye başlık atıyorlar. Akıllarına 'nerede yanlış yaptık?' sorusu gelmiyor. 14 Mayıs'ta iki seçim birden kaybettiler. 16'ncı ve 17'nci seçim yenilgilerini aldılar. Bu kadar şamar yemelerine rağmen pişkince devam ediyorlar. Halktan özür dilemiyorlar, samimi özeleştiri yapmıyorlar. Tehdit dilini bırakmıyorlar." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)