Erdoğan'dan Lütfü Türkkan hakkında açıklama

Erdoğan, "İYİ Partili Türkkan'ın şehit ailesine küfretmesi, yenilir yutulur gibi değil." dedi.

SİYASET 07.11.2021, 21:36
Erdoğan'dan Lütfü Türkkan hakkında açıklama

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesine dair, "Partinin başındaki hanımefendinin de yapması gerekenler var. Nedir bu? Yalnızca görevden almak değil, milletvekilliğine de son vermektir." dedi. 

Erdoğan, partisinin düzenlediği bir programa telefonla iştirak etti. Programa yüz yüze katılmayı arzu ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, Batman'da muhteşem programlar yaptıklarını anımsattı. Erdoğan, "Binlerce Batmanlıya hitap ettik. Akşam saatlerinde gençlerle bir araya geldik. Türkçe, Kürtçe şarkılar söyledik. Kürt gençlerimizin heyecanına şahit olduk." diye konuştu. 

"Akşener de katılıyor demektir"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"İYİ Partili Türkkan'ın şehit ailesine küfretmesi, yenilir yutulur gibi değil. Parti teşkilatımız ve milletimiz bu müptezele gerekli olan dersi vermelidir. Bizim için şehidin yeri çok başkadır, kadınların yeri çok farklıdır. Bir şehidimizin ailesine, kız kardeşine bu şekilde küfretmeyi kesinlikle kabul edemeyiz. Partinin başındaki hanımefendinin de yapması gerekenler var. Nedir bu? Yalnızca görevden almak değil, milletvekilliğine de son vermektir. Bunu yapamıyorsa o da ona katılıyordur."

"Onları sandığa gömmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlara gereken cevabı, gereken dersi milletçe vermemiz gerekiyor. Peki nasıl? 2023 bizim için çok önemli. 2023'de onları sandığa gömerek bu dersi vermemiz gerekiyor. Bunun için çok çalışmamız lazım. Dün Batman'da bu coşkuyu, bu heyecanı gördük. Bunu daha evvel Diyarbakır'da da gördüm. Gittiğim her yerde bu coşkuyu ve heyecanı görüyorum. Özellikle kadın kollarımızın çabaları çok şeyi değiştirecek. Sizin çabalarınızı önemsiyorum, bu toplantı nedeniyle de sizleri kutluyorum. Çalışmalarınızın hayırlı olmasını diliyorum." 

Yorumlar (0)