Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "vizontele" benzetmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Togg'un fabrika açılışına gelmemesine eleştiride bulundu. Erdoğan, "Açılışa gelmeyerek 10 bin km uzağa hamburger yemeye giden vizontele muhalefetini de kendi cahilliğiyle baş başa bırakıyorum. Gelip bir şeyler görsün. Hamburger burada çok ama Togg yok." dedi.

SİYASET 12.12.2022, 12:59
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "vizontele" benzetmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonaları Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada TL vurgusu yaparak enflasyon mesajı verdi.

Erdoğan'ın hedefinde Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

"Ülkemizin esamesinin bile okunmadığı pek çok alanda artık yakın bir şekilde takip edilen ülke olduk deyip sözlerine başlayan Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayi alanında çığır açtığını kaydetti.

"Şantajlara, ambargolara ve baskılara rağmen başardık"

Erdoğan sözlerinin devamında, "Savunma Sanayii alanında Şampiyonlar Ligi'ne çıktık. Bu alandaki ihracatımız, ülkemizin lokomotif sektörlerinden birisi haline geldi. Bin 600'ün üzerinde firmamız yer alıyor. 62 adet savunma projesi yapılırken bu sayı bugün ise 757'ye çıktı. Savunma projelerimizin bütçesi daha önce 5,5 milyar dolarken 75 milyar doların üstüne çıkarttık. Bunları biz şantajlara, gizli açık ambargolara ve baskılara rağmen başardık." şeklinde konuştu.

TL'si olanlara çağrı: Hastanelerimiz açık

Erdoğan sözlerine, "Eskiden doları bulunanlar Cleveland'a gidiyordu. Şimdi ise biz diyoruz ki cebinde TL'si olanlar, buyrun gelin hastanelerimiz açık." şeklinde devam etti.

Cumhurbaşkanı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yakında Togg'u yollarda göreceğiz"

"Göreve geldiğimiz zaman Türk Hava Yolları adeta iflasın eşiğindeydi. Şimdi ise yolcu sayısı açısından daima rekor tazeliyor. Öte yandan Karadeniz gazını milli sistemin içine alma çalışmalarımız sürerken, petrole dair de birçok ilimizden güzel haberler paylaşılıyor. Gelecek dönemde petrol üretimini 100 bin varile dek yükseltmeyi amaçlıyoruz. Togg ile beraber 60 senelik bir hayali gerçeğe ulaştırıyoruz. Togg'un en son teknolojisi olan üretim üssünü 29 Ekim tarihinde açtık. Togg'un testleri şu anda sürüyor. Birkaç ay içinde yollarımızda Togg'u göreceğiz. Biz bunlara mesajımızı Gemlik'ten Devrim Otomobili'yle verdik.

"Vizontele muhalefeti kendi cahilliğiyle baş başa bırakıyorum"

"Togg fabrikamızın açılışına katılmayıp gidip 10 bin kilometre ötede hamburger yemeye giden vizontele muhalefeti de kendi cahillikleriyle bırakıyorum. Burada hamburger çok ama Togg yok. Ülkemizin sorunlarına milli ve yerli çözümler üretmek yerine ithal ekonomistlerden çare arayanları da derhal içerisinde bulundukları gaflet uykusundan uyanmaya davet ediyorum. Bu sıkıntılı ve sancılı günlerde ekonomide kontak kapatmadık.

"Düşük faizin enflasyondaki olumlu etkilerini izleyeceğiz"

Bizler projelerimiz dahil yatırımlarına yenilerini dahil ettik. Firmalarımıza istihdamı devam ettirmelerine ilişkin teşvik verdik. Firmalarımız krizi fırsata çevirmek hususunda takdire şayan bir başarı elde etti. Salgına karşın ekonomik büyümesini devam ettiren sayılı ülkeler arasındayız. Düşük faizin enflasyon üzerindeki olumlu etkilerini de yakında hissedeceğiz."

Yorumlar (0)