Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na el hareketi tepkisi

Erdoğan, TBMM kürsüsünde gerçekleştirdiği el hareketiyle tartışılan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin "Genel Kurul, bir edepsizlik örneğiyle sarsıldı." ifadelerini kullandı.

SİYASET 08.12.2021, 19:05 08.12.2021, 19:54
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na el hareketi tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı sona erdi. Toplantının tamamlanmasının ardından millete seslenen Erdoğan, sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TBMM kürsüsünde gerçekleştirdiği el hareketine değinerek başladı.

"Bu bir edepsizliktir"

CHP liderinin el hareketini 'edepsizlik örneği' olarak tanımlayan Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Ülkemiz, şehit yakınlarına ağza alınmayacak küfürler eden bir vekilin şokunu atlatamamışken, bu kez de Genel Kurul’da meydana gelen bir başka edepsizlik örneği ile karşı karşıya kalmıştır.

Üstüne üstlük bu edepsizlik, TBMM'nin ikinci büyük partisinin başındaki kişi tarafından yapılmıştır.

"İktidara gelmenin rüyasıyla bile kendilerini kaybediyorlar"

Halkı kendi yalanlarıyla kandırabileceklerini zannedenlerin egolarıyla geldikleri son nokta da burasıdır. İktidarın yalnızca rüyasını görmekle dahi bu derece kendini yitirenlerin, Türkiye'nin başına neler getireceğini siz değerli milletimize bırakıyoruz.

"Bu görev de bize düştü..."

Meclis'in nefasetine, asaletine, izzetine, nezaketine uygun davranışlar sergilemeye çağırmak da bizim görevimizdir. Herkesi yüce TBMM'nin faziletine uygun bir şekilde davranmaya çağırıyorum."

Yorumlar (0)