Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bu hatayı nasıl yaptın?

Son dönemlerde vize probleminin "siyasi şantaj aracı" olarak kullanıldığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işi en kısa sürede çözeceğiz." dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "hesap uzmanlığı" üzerinden çıkışan Erdoğan, "CHP, bu kadar vekili o partilere nasıl verdi? Hesap uzmanı bunu yapar mı?" ifadelerini kullandı.

SİYASET 30.05.2023, 15:43 30.05.2023, 16:08 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bu hatayı nasıl yaptın?

79. TOBB Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdi. 14 Mayıs'ta TBMM'de, 28 Mayıs'ta ise cumhurbaşkanlığı seçiminde başarı elde ettiklerini kaydeden Erdoğan, yüzde 90'a varan katılım oranı nedeniyle seçmeni tebrik etti.

"Siyaset mühendisliği bir kez daha yenildi"

Seçim sürecinde yaşananları tüm yönleriyle ele alacaklarına vurgu yapan Erdoğan, "Türkiye olarak bir kader seçimi yaşadık. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi hayasızca akınları gören milletimiz, iradesine sahip çıkarak oy kullandı. Her vatandaşımız, seçimin kazananıdır. Farklı tercihleri nedeniyle hakarete uğrayan depremzedelerimiz, seçimin kazananıdır. Siyaset mühendisliği, bir kez daha Anadolu irfanı karşısında yenildi." dedi.

"Vize konusunu çözeceğiz"

Vize konusunun seçim döneminde "siyasi şantaj aracı" olarak kullanıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Bu işi kısa sürede çözeceğiz, sizin önünüzü açacağız. Altın değerinde 5 yıl kazandık. Seçim döneminde ne yalanlar attılar. Bütün tuşlara bastılar. Hani 29 Mayıs'ta bankalar kapanacaktı? Siyasi tarihimizin en çirkin kampanyasını yürüttüler. Türkiye'nin ekonomisini Londra'daki tefecilere emanet edemediler." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na "hesap uzmanı" sorusu: "Bu hatayı nasıl yaptın?"

Hesap uzmanı olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Dimyat'a pirince giderken 40 vekilini kaybettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben ekonomistim, bir hesap yapayım. CHP'nin vekil sayısı 146'dan 169'a yükseldi. Bunların 40'ı kiralık vekil, diğer partilere verdiler. Yani 129'a indi. Hesap uzmanı bu hatayı yapar mı? CHP'ye gönül veren arkadaşlar bunu bir düşünsün." dedi.

"Bu sistemi değiştirme dayatmasından artık vazgeçin"

Muhalefetin, parlamenter sistem vaadi tutmayınca kampanya sürecinin sonuna doğru bu söylemden vazgeçtiğine işaret eden Erdoğan, "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bu sistem uygulanıyor. Bu sistemi değiştirme dayatmasından artık vazgeçin, akıntıya karşı kürek çekmeyin. Dün dünde kaldı. Sandıkta ortaya çıkan irade ile kavgaya tutuşulmaz. Bunu muhalefet partilerinin anladığını zannediyorum. Muhalefet eksikliği, ülkemizdeki en büyük eksikliktir." vurgusunu yaptı.

"Deprem bölgesinde 650 bin konut yapacağız"

Deprem bölgesinde yaklaşık 180 bin konutun yapımının başladığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afet bölgesinde toplamda 650 bin konut yapacağız. Bunun 319 bini ilk 1 yılda tamamlanacak. İzmir'de depremin ardından benzer bir şey yapmıştık. Depremin ekonomimize maliyeti yaklaşık 104 milyar dolar oldu." dedi.

Yorumlar (0)