Erdoğan'dan 'ikinci tur' açıklaması

Erdoğan, seçimin ikinci tura kaldığını, sandıkta tecelli eden bu milli iradeye saygı duyduklarını vurgulayarak, "14 Mayıs 2023'te ulaştığımız oy oranını çok daha yükselterek 28 Mayıs 2023 seçiminden zaferle çıkacak, Allah'ın izniyle tarihi bir başarıya daha imza atacağız. Hangi partiye gönül verirse versin bütün vatandaşlarımın oyuna talip olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.

SİYASET 15.05.2023, 22:03
Erdoğan'dan 'ikinci tur' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden dün yapılan seçimlere dair paylaşımda bulundu.

Ülkemizin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri olarak öne çıkan 14 Mayıs 2023 seçimlerinin, Türk milletinin feraset ve basiretiyle demokrasiye yakışır bir şölen atmosferi içinde gerçekleştiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz, FETÖ'den, PKK'dan, sosyal medya platformlarından ve yabancı dergi kapakları üzerinden gerçekleştirilen siyaset mühendisliklerine karşın hür iradesine sahip çıkmıştır. Neticeden bağımsız olarak 14 Mayıs 2023 seçimlerinin kazananı Türk milleti ve Türk demokrasisi olmuştur." yorumunda bulundu.



"Bugün itibarıyla çalışmaya başladık"

Milletin 27 milyonu aşkın oyla, yüzde 49,51'lik oy oranıyla kendisine bir defa daha çok büyük bir teveccüh gösterdiğini, TBMM'de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) de çoğunluğu Cumhur İttifakı'na vererek ittifaka ve şahsına güvendiğini, inandığını, istikbalini burada gördüğünü teyit ettiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"14 Mayıs 2023'te sandığa giderek hür iradelerini yansıtan bütün vatandaşlarımıza, yurt dışıyla beraber 56 milyon insanımızın her birine saygıdeğer oyları ve demokrasiye yaşam veren katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye, 14 Mayıs 2023'te ortaya koyduğu olgunlukla, dünyanın en ileri düzey demokratik kültürüne sahip ülkelerinden biri olduğunu bir defa daha göstermiştir.

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından gerçekleştirilen açıklamalara göre, ikinciyle aramızdaki 2,5 milyon oy farkına karşın seçim ikinci tura kalmıştır. Yaşamı boyunca halkın iradesi haricinde hiçbir kuvvet tanımamış, halkın çizdiği istikametten bir an olsun ayrılmamış bir politikacı olarak, sandıktan çıkan bu iradeye sonuna kadar saygı duyuyoruz.

28 Mayıs 2023'e değin dinlenmeden, durmadan ve aşkla koşturarak aziz Türk milletine olan sorumluluğumuzu harfiyen yerine getireceğiz. 14 Mayıs 2023'te ulaştığımız oy oranını çok daha yükselterek 28 Mayıs 2023 seçiminden zaferle çıkacak, Allah'ın izniyle tarihi bir başarıya daha imza atacağız. 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuz doğrultusunda 28 Mayıs 2023 için bugün itibarıyla çalışmaya başladık. Hangi partiye gönül verirse versin bütün vatandaşlarımın oyuna talip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Yorumlar (0)