Erdoğan'dan Fransa'ya: Bunlar daha iyi günleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da düzenlenen protestolara işaret ederek, "Paris sokaklarının ne hale geldiğini görüyorsunuz. Açık ve net söylüyorum bunlar daha iyi günleri. Bunları çok daha kötü günler bekliyor." dedi.

SİYASET 02.01.2020, 11:39 02.01.2020, 12:23
Erdoğan'dan Fransa'ya: Bunlar daha iyi günleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen "Şehir ve Güvenlik Sempozyumu"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Fransa'da bir süredir devam eden protesto ve grevlere işaret ederek, "Fransa'da yaşananları görüyorsunuz. Paris'in sokaklarının ne hale geldiğini görüyorsunuz. Açık ve net söylüyorum inanın bunlar iyi günleri. Bunları daha çok büyük musibetler bekliyor. Niye? Güvenlik sorununu tehdit eden ne kadar uyuşturucu olayı varsa bütün bunların baronları bizdeki terör örgütleriyle beraber çalışıyorlar. Ülkemizde her gün olan olaylardan sadece biri batı ülkesinde olduğunda demokrasiden hemen taviz veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin keşfiyle insanlık tarihinin değiştiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu keşif tarihe ışık tutacak nitelikte. Şehir ile insan ilişkisinin derinliğini anlatan Göbeklitepe'nin ülkemiz sınırlarında olması gurur verici." dedi. 

"Yeni gecekondu inşa edilmiyor"

Erdoğan, site anlayışının Türk kültürünün bir parçası olmadığına dikkat çekerek, "Ama ne yazık ki ülkemizde site kültürü anlayışı egemen olmaya başladı. Ülkemizde yeni gecekondu inşası kesinlikle olmadığı gibi eskilerin de önemli bir bölümü kentsel dönüşüm projeleriyle ortadan kalkmıştır." diye konuştu.

"Şehirlerin güvenliğini sadece kolluk güçleriyle sağlayamayız"

Büyük bir nüfusu küçük bir alanda güvenli bir şekilde yaşatmanın kolay olmadığını belirten Erdoğan, "Şehir ne kadar büyükse güvenlik sorunları da o kadar fazladır. Artık şehirlerin güvenliğini sadece kolluk güçleriyle sağlayacak durumda değiliz. Yeni fikirler geliştirilmeli. Ülkemizde de şehirlerimize zarar veren kaos dalgaları, sokak eylemleri yaşanmıştır." açıklamasını yaptı.

"Dikey mimariyle şehirlerimize ihanet etmiş oluruz"

Erdoğan, belediye başkanlarına çağrıda bulunarak, "Şehirleşmede inşaatların inşasında ve ihyasında bütün mesele sizin kaleminizin ucunda. Buradan taviz verilmemeli. Küçük hesaplar yaparsak şehirlerimize ihanet etmiş oluruz, burada kararlı duruş şart. Dikey mimariyle şehirlerimize ihanet etmiş oluruz." dedi.

"Kibrit kutuları gibi yapılmış binalarla bir yere varamayız"

Yatay mimarinin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Yatay mimariyle kendi medeniyetimizi inşa etmiş oluruz. Şehirleşmenin ne olduğunu da dünyaya göstermiş oluruz. Bu adımı atmazsak çok geç kalmış oluruz. Kibrit kutuları gibi yapılmış binalarla bir yere varamayız." değerlendirmesinde bulundu.
 

Yorumlar (0)