Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Erdoğan, "Faizi tek haneye indirdik mi? Evet. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Sakın merak etmeyin, enflasyon da aynı şekilde inecek. Ekonomide attığımız adımlarla, aldığımız tedbirlerle seçim tarihine dek tüm olumsuzlukların çok önemli bir kısmını ortadan kaldırmış olacağız." dedi.

SİYASET 26.11.2022, 19:23 27.11.2022, 17:14
Erdoğan'dan enflasyon mesajı

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

"Enerji sorunumuz yok"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şunlar:

"Enerji krizi nedeniyle Avrupa ülkeleri kış mevsimini nasıl geçireceklerini kara kara düşünürken, hamdolsun Türkiye olarak içimiz rahat bir biçimde kış mevsimine giriyoruz.

"Karadeniz tahılını yoksul ülkelere göndereceğiz"

Tahıl anlaşmasıyla büyük bir diplomatik zafer elde etik. Tüm devlet başkanları Türkiye'den övgüyle söz ediyor. 'Hem Putin'i hem de Zelenskiy'i nasıl idare ediyorsun?' diye soruyorlar. Bu bizim sırrımız. Biz hiç kimseyle kavgalı olmadık. Biz düşman kazanma üzerine siyaset yapmadık. Biz her daim dost kazanma üzerine siyaset geliştirdik. Karadeniz tahılı geliyor mu? Evet. Dünyanın her yerine gidiyor mu? Evet. Sayın Putin, bu tahılların yoksul ülkelere ücretsiz bir şekilde gönderilmesini teklif etti, biz de kabul ettik. Karadeniz tahılını alıp un yapıp, bu unu yoksul ülkelere nakletmenin hazırlığı içindeyiz.

"En hızlı büyüyen ülke olacağız"

Faizi tek haneye indirdik mi? Evet. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Sakın merak etmeyin, enflasyon da aynı şekilde inecek. Ekonomide attığımız adımlarla, aldığımız tedbirlerle seçim tarihine dek tüm olumsuzlukların çok önemli bir kısmını ortadan kaldırmış olacağız. Buradan bir kez daha yatırımcılara sesleniyorum. Kamu bankalarımız yatırım kredisi vermeye hazır. Yatırım kredisinde amacımız nedir? Cari fazla, ihracat, üretim, istihdam ve yatırım yoluyla büyümek. Dünyada en hızlı şekilde büyüyen ülkelerden biri olacağız. 

"Kaybedeceklerini anladılar"

Mevcut yönetimin elinde CHP, ülkemizin içine sokulmuş bir Truva atıdır. Bay Kemal ve yanındakilerden milletimize ve ülkemize hiçbir hayır gelmez. Önümüzdeki seçimler ülkemizin önüne yeni ufuklar açmakla kalmayacak, Allah'ın izniyle tüm bu sefil siyaset anlayışından da kurtulmuş olacağız. Aylardır toplanıp dağılmaktan başka hiçbir iş beceremiyorlar. Önümüzdeki seçimlerde kaybedeceklerini anladılar, şimdiden sandığa gölge düşürmeye çabalıyorlar. Sandık güvenliğinden bahsederek kirli niyetlerini belli ediyorlar. Cumhur İttifakı olarak bu müfterilere fırsat vermeyeceğiz. 

"Kanal İstanbul'u da yapacağız"

Bunlar şu ana değin hiçbir meselede ülkenin ve milletin hayrına bir duruş ortaya koymadılar. Devletin bekasını ilgilendiren konularda dahi karşı tarafın saflarında yer aldılar. DEAŞ'a destek verdiğimizi öne sürdüler. Vekilleriyle ülke ülke dolaştılar, terör örgütünün sözcülüğünü yapmaya kalktılar. Bir günde 252 vatandaşımızı şehit verdiğimiz 15 Temmuz 2016 mücadelemizi itibarsızlaştırmaya çabaladılar. Kanal İstanbul gibi biz vizyon projesini sabote etmeye kalktılar. Bay Kemal, senin aklın bu işlere ermez, o da olacak. 18 Mart Çanakkale Köprüsü nasıl inşa ettiysek Kanal İstanbul'u da öyle inşa edeceğiz."

Yorumlar (0)