Erdoğan'dan altılı masaya: "Nişestend u goftend u ber-hâstend"

Altılı masaya bir İran atasözüyle gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oturdular konuştular dağıldılar." anlamına gelen "Nişestend u goftend u ber-hâstend" sözlerini kullandı.

SİYASET 30.11.2022, 13:06 30.11.2022, 16:15
Erdoğan'dan altılı masaya: "Nişestend u goftend u ber-hâstend"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Gündeme yönelik önemli mesajlar aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta meydana gelen depremin ardından Düzce'nin deprem bölgesi ilan edildiğini söyledi.

"Düzce'yi afet bölgesi ilan ettik"

Erdoğan konuya yönelik, "Düzce'yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi bildirmek istiyorum. Böylece ihya çalışmalarımızı etkin bir şekilde yürütebileceğiz." sözlerini kullandı.

Ardından büyümeyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masanın açıkladığı anayasa çalışmasına eleştirilerde bulundu.

"Oturdular, konuştular, dağıldılar..."

"Bunların güçlendirilmiş parlamenter demokrasi palavralarına aldanmayın." sözlerini kullanan Erdoğan, bir İran atasözüyle gönderme yaptı.

"Nişestend u goftend u ber-hâstend" sözlerini kullanan Erdoğan daha sonra atasözünün Türkçesi 'Oturdular, konuştular, dağıldılar.' şeklinde konuştu.

"Diğer ittifak hangi amaçla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapı"

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri şu şekilde:

"Türkiye yeni yönetim sistemiyle, bunların güçlendirilmiş parlamenter demokrasi, bu tür palavralarına aldanmayın, bir şey çıkmaz burdan. İranlıların güzel bir atasözü var; Oturdular, konuştular, dağıldılar. Bunların hali bu. Türkiye işin ruhuna uygun bir biçimde siyasette iki ittifaklı görünüm kazanmıştır. Cumhur İttifakı, ortak hedefle milletin huzurundadır. Diğer ittifak ise 6'lı masa ile kamuoyuna çıkmakla beraber, hangi amaçla kurulduğu belli olmayan amorf bir yapıdır."

Yorumlar (0)