Erdoğan'dan Akşener'e sert tepki

Adana'da düzenlenen 'Bir Gençlik Şöleni' etkinliğinde 81 kentten gelen gençlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'i Sultan Abdülhamid Han ile ilgili söylemleri sebebiyle eleştirdi. Erdoğan, "Bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir. dedi.

SİYASET 21.05.2022, 22:18
Erdoğan'dan Akşener'e sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları'nca Yeni Adana Stadı'nda gerçekleştirilen 'Bir Gençlik Şöleni' etkinliğine iştirak etti.

Erdoğan, burada gerçekleştirdiği konuşmada, "Ülkemizin gerektiği zaman yedi düvele meydan okuyarak elde ettiği kazanımlar, gençlerimizin başarıları, erdemli mücadeleleri ve onurlu duruşları sayesindedir." dedi.


"Biz sizlere aşığız"

Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Tiyatrovari şovlar yaparak kendi kendimizi kandırmıyor, bütün hayallerimizi gençlerimizle beraber kuruyor, bütün hedeflerimizi gençlerimizle beraber belirliyoruz.

Mesafe ve sınır tanımayan aşkınız, ahde vefanız için sizlere teşekkür ediyorum. Biz başkaları gibi yalnızca seçim döneminde halkın kapısını çalan, durumunu soranlardan asla olmadık. Biz sizlerin yalnızca sıkıntılarını, dertlerini değil, mutluluğunu, sevincini de paylaştık. Her fırsatta kentlerimizi geziyoruz ve sizlerle hasret gideriyoruz. Sandıktan ne çıkarsa çıksın hizmet götürdük. Biz sizlere aşığız. Sizlere ulaşmak için dağları deliyoruz. Birileri siz değerli gençleri kısır kavgalarına alet etmeye çalışıyoruz. Biz ise 81 ilimizin gençleriyle birlikte buradan kardeşlik mesajı veriyoruz. 

"Türkiye'yi sokakta bulmadık"

Sırtlarını emperyalistlere yaslayan muhterislerin 3-5 günlük ikballeri uğruna sizleri bozuk para gibi harcamalarına izin vermeyeceğiz. Her bir karış toprağında bir şehidin yattığı bu vatanı kaostan, kavgadan medet uman kan tüccarlarının insafına terk etmeyeceğiz. 

Bizim siyaset anlayışımızda kışkırtmak yoktur, gençleri sokağa yönlendirmek yoktur. Bizim siyaset anlayışımızda milleti kutuplaştırmak, milleti düşmanlaştırmak yoktur. Buraya ne için geldik? Ülkemizin geleceğine hiç kimsenin ipotek koyamayacağını bir defa daha kuvvetli bir şekilde haykırmak amacıyla geldik.

Türkiye'yi sokakta bulmadık. Meydanı, sokak terörünü tekrar harlamak isteyenlere bırakmayacağız. Gerektiğinde 15 Temmuz'da olduğu gibi göğsümüzü siper edeceğiz fakat istikbal ve istiklalimize asla leke sürdürmeyeceğiz. 85 milyon bizim özbeöz kardeşimizdir. Türkiye'deki gençlerin tümü bizim çocuğumuzdur.

"Milletimiz haddini bildirecektir"

Abdülhamid Han yaşamı boyunca emperyalistlerle mücadele etmiş olan bir vatan sevdalısıdır. Varsın birileri Gezi'yi Abdülhamit'in devrilişine yorsun. Sizler kimin kim olduğunu bilmelisiniz. Sizler bunlara hak ettikleri yanıtı verecek olan gençlersiniz. Abdülhamit'e dil uzan hanımefendiye bir sormak lazım. 'Hasta' olarak tabir edilen Osmanlı İmparatorluğu'nun bir karış toprağını dahi kaybetmeden yöneten Abdülhamid'e hakaret ettin. Bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir.

Allah'ın izniyle bugün, bu kutlu mesajların bütün ülke sathına yayıldığı bir mecraya dönüşüyor olacak. Türkiye olarak her alanda lider olabilmemiz için bu kardeşlik iklimine ihtiyacımız var. Türkiye'yi 2023'te bütün dünyanın büyük bir gıptayla baktığı bir ülke haline getirebilmemiz için sizlere ihtiyacımız var. Bu şölen, Türk siyasetine damga vuracak ve yeni bir dönemin müjdecisi olacak. Bu şölenin organizasyonunda emeği geçen herkesi kutluyorum."

Yorumlar (0)