Erdoğan'dan adaylık itirazlarına tepki: "YSK yüzünüze vurdu"

Gaziantep'te katıldığı bir açılışta deprem bölgesindeki çalışmalardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazların neredeyse yarısının kaldırıldığını söyledi. Kendisinin cumhurbaşkanı adaylığına itiraz edenler hakkında da konuşan Erdoğan, "YSK yüzlerine vurdu. Biz de seçim günü bunları Gabar'a ve Cudi'ye gömeceğiz." dedi.

SİYASET 31.03.2023, 17:42 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan adaylık itirazlarına tepki: "YSK yüzünüze vurdu"

Nurdağı'nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Enkazın yaklaşık olarak yarısının kaldırıldığını kaydeden Erdoğan, geçici barınma alanlarını büyüttüklerini söyledi. Yurt genelindeki riskli binaların dönüşümüne ilişkin hazırlık yapıldığını vurgulayan Erdoğan, kentlerin "Ulusal Risk Kalkanı modeli" ile dayanıklı hale getirileceğini ifade etti.

"Seçim beyannamesinde hepsini paylaşacağız"

14 Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye Yüzyılı'nın inşasına odaklanacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Projelerimiz hazır. Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunun siz de farkındasınız. Raylı sistemleri Gaziantep'te de yaptık. Ülkemizdeki yönetim sistemini kuvvetlendirmek ve dış politikadaki etki alanımızı genişletmek için kapsamlı hazırlıklarımız var. Yeni anayasa taslağında önemli aşama kaydettik. Seçim beyannamesinde hepsini paylaşacağız." dedi.

"AYM'ye gideceklermiş, yolları açık olsun"

Kendisinin adaylığına yönelik gelen itirazlara da değinen Erdoğan, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yüzlerine vurdu. Şimdi de Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söylüyorlar. Yolları açık olsun. Bundan önce AYM ne karar vermiş, haberdar değiller. Seçim günü bunları Gabar'a ve Cudi'ye gömeceğiz. Kızıl Elma'dan tut, İHA ve SİHA'da ne başarılar elde ettiğimiz ortada. CHP dönemi, yağ ve ekmek kuyruklarıyla hatırlanıyor. Vatandaşımızı tekrar asırlar öncesine götüremeyecekler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)