Erdoğan'dan ABD'ye uyarı: Karşılık veririz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400'ler geldikten sonra ABD'den yaptırım geleceğini hiç sanmıyorum. Eğer yaptırım gelirse Ankara'dan da karşı yaptırımlarla yanıt verilecek." dedi.

SİYASET 20.06.2019, 15:06 20.06.2019, 16:19
Erdoğan'dan ABD'ye uyarı: Karşılık veririz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400 işi bitti. Temmuzun ilk iki haftasında Türkiye'ye gelecek. Bunların teslimatları başladığı andan itibaren nerelere yerleştirileceği TSK'mız tarafından belirlenmiştir. Yerleştirmek suretiyle süreci devam ettireceğiz. S-400'ler geldikten sonra ABD'den  yaptırım geleceğini hiç sanmıyorum. Eğer yaptırım gelirse Ankara'dan da karşı yaptırımlarla yanıt verilecek." dedi.

ABD'nin Türkiye'ye Patriot için iyi bir teklif vermediğine değinen Erdoğan,  "F-35 konusunda yanlış bir adım atılırsa Türkiye uluslararası mahkemelere başvuracak. F-35’ler olmadığı zaman dünyanın sonu değil, Türkiye dünyanın değişik ülkelerinden bu tür savaş uçaklarını temin edebilir. Kaldı ki biz kendimiz savaş uçağı üretme noktasındayız bu çalışmalarımızı sürdürerek biz kendi kendimize yeter hale geleceğiz." diye konuştu. 

"Bizim de kendimize has karşı yaptırımlarımız olacaktır"

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD'nin herhangi NATO üyesini çıkarma yetkisi yoktur. İkincisi tam aksine bir NATO ülkesi olarak ABD’nin bu yaptırımlar konusunda çok daha hassas davranması gerekir. NATO'nun bu kadar dayanışmacı ülkesini yaptırımlara tabi tuttuğu zaman ABD’nin bunu çok iyi düşünmesi lazım. Bizim de kendimize has karşı yaptırımlarımız olacaktır. Şimdi ABD bize Patriot'ları vermeyecek, ben kendi savunmamı halletmeyecek miyim? Rusya ile uygun şartlarda almış bulunuyoruz. Şimdi ABD bize Patriot'ları vermeyecek, ben kendi savunmamı halletmeyecek miyim? Bunun için heralde bekleyecek halimiz yok. Çünkü etrafımızda da tehdit unsurları var. Rusya ile uygun şartlarda almış bulunuyoruz."

Japonya'da G-20 zirvesinde Trump ile Türkiye'ye yaptırım konusunu görüşeceklerini açıklayan Erdoğan,  "Trump'la Japonya'daki G-20 zirvesindeki görüşmede aynı düşüncelerimi yine söyleyeceğim. Türkiye için böyle bir yaptırımı siz uygun buluyor musunuz diyeceğim, inanıyorum ki bulmuyorum diyecek. O zaman da ben sizden gereğini rica ediyorum diyeceğim bu kadar basit. Madem dostuz stratejik ortağız." ifadelerini kullandı.

"Seçim anketlerinde manipülasyon var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da 39 belediyeden 35'ini aldık. Belediye Meclisi'nde çoğunluk AK Parti'de. Seçim anketlerinde manipülasyon var. Bu anketler sipariş üzerine yapılıyor.  Pazar günkü sonuçlar esas anketler. Ortada bir topal ördek vardır. Şimdi bir seçime gidiliyor. Pazar günü yapılacak seçimde de netice tüm netliğiyle ortaya çıkacak ve nihai karar o akşam verilecektir. İstanbul'da seçim sonucunu kabul edeceğiz. Sonuçta bu seçim sembolik olacak." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'da G-20 zirvesinde Trump ile Türkiye'ye yaptırım konusunu görüşeceklerini de açıkladı.

"Bizim belediyecilik anlayışımızda ne yolsuzluk ne israf olamaz"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'de israf iddalarına ilişkin Erdoğan,  "Bu şahsın söylediklerinin çoğu yalan. İsrafın olduğu bir İstanbul belediyesinde geldiğimiz noktaya kesinlikle gelinemezdi. Bunların hiçbirini kendisinin ispat etme gücü imkanı yok. Bizim belediyecilik anlayışımızda ne yolsuzluk ne israf olamaz. Bu İstanbul benim görev yaptığım zamanda 8,5 milyondu, şu anda 15,5 milyon. Bu kadar yatırımlar yapılıyor. Bunların yapıldığı İstanbul’da 29 milyardan bahsediliyor. Ki bunun 5 milyarı 5 seneye dağılıyor. Varsa yolsuzluk bunun götürüleceği yer neresidir, yargıdır. Partin var. Bunu yargıya taşısın."

Erdoğan, Sayıştay raporu tartışmasına da değinerek, "Sayıştay açıklama yaptı. Şimdi bu kişi bir defa yalancıdır. Yalancılığını birçok konuda ispat ettik. En son çıktıkları TV programında, önce moderatörle görüşme yapıyor, sonra da aldığı bilgilerle beraber çıkıyor. Programda yan tarafındaki kutular içinde bütün bilgileri taşıyan kartonlar ve soru sorulduğu anda hemen yanındaki kutucuklardan oradan çekiyor. Onu alıyor ve göstermeye başlıyor. Bu dürüstlük değil, tamamen yalana dayalı kampanyayı yürüten kişi İstanbul gibi bir yere faydalı olamaz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)