Erdoğan: CHP heyulaya dönüşmüş amorf bir yapıdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı açıklamada, “CHP’de demokrasi yoktur. Bu parti demokrasinin d’sinden dahi nasibini almayan süzme faşist bir partidir. CHP, heyulaya dönüşmüş amorf bir yapıdır.” dedi.

SİYASET 24.02.2021, 14:05
Erdoğan: CHP heyulaya dönüşmüş amorf bir yapıdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP’ye sert sözlerle yüklendi. “CHP heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır.” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun sorduğu dövizlerin nerede kullanıldığı sorusuna da yanıt verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısındaki açıklamalarından önemli satırbaşları:

“CHP heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır”

“Bundan 3 sene önce 21 Şubat’ta 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı’nın Meclis’e verdiği kanun teklifiyle ilk adımı atmıştık. Kurduğumuz bu ittifakın yalnızca Türk siyasetinin en başarılı değil en onurlu ve en ilkeli ittifakı olduğunu da görebiliyoruz.

Ülkemizin bütünlüğü, devletimizin bekası, milletimizin birliği için oluşturduğumuz bu ittifak anlayışıyla büyük bir yol kat ettik. Nice saldırıları ittifakımızın güçlü zemininde karşıladık.

Cumhur İttifakı’nın karşısında Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurmuş olduğu ittifakın tel tel dökülmesi zemininin çürüklüğüyle ilişkili. Kendince bir siyaset terazisi oluşturdu. Oluşturulan bu zoraki ittifak içerisinde bir fikir birliği göremezsiniz. Uluslararası saldırıların karşısında devletinin yanında olma erdemini göremezsiniz.

Karşımızda yalnızca dışarıdan üflenen sufleleri tekrar eden ilkesiz vizyonsuz bir yapı bulunuyor. Bir heyula var. Heyula, tek başına anlamsız başka yapılarla oluşur. Cumhuriyet Halk Partisi yalnız başına programı, planı, hedefi, hayali, eseri ve mücadelesi olmayan, bir yerlerden gelecek olumlu ve olumsuz etkilerle harekete geçen bir partidir. Bu partinin içinde millet yoktur. Millet, tek partiden beridir CHP’nin ciğerini bilir. Bu partinin içinde demokrasi yoktur. Süzme faşist bir partidir. CHP’de adalet yoktur, darbecilerin vesayetçilerin hukukundan başka hukuk tanımaz. CHP’nin bir ideali de yoktur insanlar yapıya uygun şekilde konumlanıp bireysel hedefleri için çalışır. CHP, heyulaya dönüşmüş amorf bir yapıdır.

Kılıçdaroğlu’na dövizlerin nerede kullanıldığına ilişkin yanıt

Koronavirüs salgını bütün dünyaya beraber ülkemizde de etkili olmuş, 2 milyon 645 bin kişinin maruz kalmasına sebep olmuştur. Salgının hem sağlık boyutu hususunda hem de ekonomik olarak daha ağır hasara sebep olabilmesinin önüne geçtik. Bütün dünya koronavirüsün oluşturduğu ekonomik zorlukta büyük bir zorluk yaşarken, ülkemiz büyümesini sürdüren az sayıdaki ülkelerden oldu. 311 milyar TL’yi bulan bir kaynak kullanarak vatandaşlarımızın yanında olmaya çabaladık.

Yorumlar (0)