Erdoğan: Charlie Hebdo namussuzu...

Müslümanların tepkisini diri tutmak ve DEAŞ benzeri yapıları hareket geçirmek için kışkırtma operasyonunu sürdüren terör dergisi Charlie Hebdo'nun son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili dün yayınladığı ahlaksız karikatüre Erdoğan anlamlı bir yanıt verdi.

SİYASET 28.10.2020, 13:59 28.10.2020, 14:47
Erdoğan: Charlie Hebdo namussuzu...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanlığını yaptığı AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında konuştu.

"Ben neyim ki, sevgililer sevgilisine bile hakaret ettiler"

Terör dergisi Charlie Hebdo'nun şahsı ile ilgili dünkü ahlaksız karikatürü değerlendiren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son karikatürde hedef alındığını duyduğunu, nasıl bir karikatür olduğuna bakmak maksadıyla da olsa itibar etmenin kendisi için zul olacağından bakmadığını vurgulayarak, "Bu namussuzlarla ilgili bir şeyler dememe gerek yok. Ben neyim ki; sevgililer sevgilisine, sevgili peygamberime bile bu kadar ağır hakaret etti bu namussuzlar." şeklinde konuştu.

Türkiye için şeref meselesi!

İslam, Hz. Muhammed ve Müslüman düşmanlığının, Avrupa'daki liderler ve yöneticiler arasında adeta kanser hücresi gibi yayıldığı bir dönem yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Muhammed'e yapılan ahlaksız saldırılara karşı durmanın Türkiye için şeref meselesi olduğunu ifade etti.

Avrupalı vatandaşlara seslendi

Fransa'nın ve Avrupa'nın, Emmanuel Makron’un provokatif, nefret tohumları saçan, kısır ve çirkin politikalarını hak etmediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağduyulu Avrupalılara seslenerek, çocukları adına apaydınlık bir gelecek için son dönemlerde yoğunlaşan tehlikeli gidişin karşısında inisiyatif geliştirmeleri davetinde bulundu.

"Avrupa barbarlık günlerine dönüyor"

Türkiye ve İslam düşmanlarının özgürlük kisvesi altında ürettikleri kin ve nefret bataklığında boğulacaklarına inandığını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, bu tür politikaların, Avrupa'nın eski barbarlık günlerine geri dönüşünün işaretleri olduğunu bildirdi.

"Angela Merkel bunu bana izah edemez"

Türkiye'de 435 kilise, havra ve sinagog bulunduğunu, tüm bu ibadethanelerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin yediemininde ve güvencesi altında olduğunu, kimsenin ibadetine, inancına ve kutsalına müdehale edilmediğini ve hiçbir zaman da edilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, Almanya'nın Berlin kentinde Mevlana Camisine 100-150 kadar Alman polisinin sabah namazı saatlerinde postallarıyla girmesini Angela Merkel'in kendisine izah edemeyeceğini dile getirdi.

"Müslüman'dan terörist olmaz, terörist de Müslüman olamaz"

Müslüman'dan terörist olmayacağı gibi teröristten de Müslüman olamayacağını ifade eden Erdoğan, dünkü CHP Grup Toplantısı'nda eşi Emine Erdoğan hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenerek, "Zerre kadar yüreğin varsa benim hakkımda konuş, eşimle hakkında konuşma" dedi.

Fransa'ya seyahatler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'nın "Türkiye'ye seyahatler" konusunda bir kararı varsa, o kararı gözden geçireceklerini ve mukabil adımları atacaklarını ifade etti.

Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Artık bu mevzuya Kafkaslar'da son verelim." çağrısında bulunduğunu, "İstersen bu işi birlikte çözeriz." dediğini belirterek, Putin'den Paşinyan'la görüşmesini istediğini, kendisinin de İlham Aliyev ile görüşebileceğini, bu problemi tatlı bir yere bağlamak gerektiğini söylediğini bildirdi. Erdoğan, bu konuda karşılıklı samimi bir adım atma ve artık Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunları bitirme durumunda olunduğunu ilettiğini açıkladı.

Yorumlar (0)