Erdoğan: Cevabı sandıkta vereceğiz

Erdoğan, "İş dünyamızı önemsemeyerek tehdit edenlere, Türk ekonomisini sürekli olarak kötüleyenlere, sermaye düşmanı olanlara hak ettikleri yanıtı sandıkta vereceğiz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 21.01.2023, 22:00
Erdoğan: Cevabı sandıkta vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde konuştu.



"Türkiye Cumhuriyeti dünyada ayrı bir konumdadır"


Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"9 Ekim 2023'te Türkiye Cumhuriyeti'nin Allah'ın izniyle ilk asrını tamamlayacağız ve ikinci asrına 'Merhaba.' diyeceğiz. BM (Birleşmiş Milletler) mensubu olan 193 ülkenin büyük çoğunluğunun geçmişinin 50-60 seneyi zor bulduğu bir dünyada 100 sene elbette bir devlet için çok önemlidir. Güçlü bir gelenek ve birikimi ifade eden bir zamandır. Yalnızca bu özelliğiyle dahi Türkiye Cumhuriyeti dünyada ayrı bir konumdadır.



"Bursa'ya hizmet etmeye devam edeceğiz"


Türk sanayisinin lokomotif kenti Bursa'nın marka değerini daha da artıracak, ekonomik potansiyelini hareketlendirecek her çeşit projeye destek verdik. Allah ömür ve sağlık, halkımız da yetki verdikçe Bursa'ya hizmet etmeye devam edeceğiz.



"'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edene değin mücadelemiz sürecek"


Bölgemizde meydana gelen sıcak çatışmalara karşın ülkemizin yıldızı daha çok parlamakta. Bir dönem yalnızca darbelerle, krizlerle gündeme gelen ülkemiz, artık diplomatik hamleleriyle, ekonomik büyümesiyle kendinden bahsettiriyor. Türkiye'yi 20 sene gibi kısa bir sürede böylesine bir dönüşümün baş aktörü yapabildiğimiz için hükümet olarak bizler de iftihar ediyoruz. Allah'ın izniyle 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edene değin mücadelemize devam edecek, gençlerimize çok daha müreffeh bir Türkiye emanet edeceğiz.



"Türkiye'yi bataklığa sürüklemelerine izin vermeyeceğiz"

SİHA ve İHA hususu aslında altılı masanın Türkiye'nin stratejik yatırımlarına yönelik olarak hazımsızlığının ilk değil ama en son örneğidir. Bunların yegane derdi, çağırdıklarında koşarak gelen, çağırmadıklarında tıpış tıpış giden, iradesi ve hür karar alma becerisi olmayan güdük bir kişiyi vatandaşlarımıza cumhurbaşkanı adayı olarak dayatmaktır. Ülke dışındaki ekonomi komiserlerinden medet uman sömürge sevdalılarının Türkiye'yi yeniden kriz bataklığına sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin stratejik yatırımlarını engellemeyi düşleyenlerin bu heveslerini bir defa daha kursaklarında bırakacağız. İş dünyamızı önemsemeyerek tehdit edenlere, Türk ekonomisini sürekli olarak kötüleyenlere, sermaye düşmanı olanlara hak ettikleri yanıtı sandıkta vereceğiz."

Yorumlar (0)