"Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız"

Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'de Boris Johnson'dan boşalan Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık için adaylığını koyan Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın, ülkedeki göçmenleri Ruanda'ya gönderme planına ülkemizi de katmak istediği iddialarına dair paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın 'dış güçler' palavralarını artık bir kenara koyalım. Batılı ülkeler tam da böyle kullanışlı rejimleri çok severler. Milletimizin içi rahat olsun. Erdoğan bunu asla yapamaz, yaptırmayacağız." dedi.

SİYASET 17.07.2022, 00:23
"Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız"

İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık yarışına katılan Dışişleri Bakanı Truss'ın, sığınmacıların Ruanda'ya gönderildiği programa Türkiye'yi de ilave ederek genişletmeyi planladığı iddia edilmişti.

"Milletimizin içi rahat olsun"

Konuya dair paylaşımda bunulan CHP lideri, şu ifadelere yer verdi:

"İngiltere Dışişleri Bakanı, başbakanlık koltuğuna oturursa Ruanda'nın yanı sıra ülkemize de göçmen gönderilebileceğini ifade etti. Erdoğan'ın 'dış güçler' palavralarını artık bir kenara koyalım. Batılı ülkeler tam da böyle kullanışlı rejimleri çok severler. Milletimizin içi rahat olsun. Erdoğan bunu asla yapamaz, yaptırmayacağız."
 

Dışişleri Bakanlığı tepki göstermişti

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, İngiltere Dışişleri Truss'a atfen İngiltere medyasında ülkemize dair yer alan iddialar hakkındaki soruya yazılı bir yanıt vermişti.

Bilgiç, "Sayın Truss'a atfen medyada yer alan bahse konu iddiaların asılsız olduğunu ümit ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Sekiz senedir dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin üçüncü ülkelerin isteği üzerine daha çok yük alması, bunun da çok ötesinde iltica hakkı hususundaki uluslararası düzenlemelerle hiç de bağdaşmayan bir yaklaşımın içerisinde yer almasının mevzubahis olmadığını ifade eden Bilgiç, şunları kaydetmişti:

"Türkiye hiçbir ülkenin hudut muhafızı veyahut sığınmacı kampı olmayacak, üçüncü tarafların uluslararası yükümlülüklerini asla devralmayacaktır. Kaldı ki söz konusu tutumumuzu, geçtiğimiz sene Afganistanlı sığınmacılar hususunda çıkan birtakım haberlerin akabinde de kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu kapsamda, bütün ülkeleri, göç hususunda uluslararası yükümlülüklerini harfiyen yerine getirmeye ve eşit bir şekilde sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz."
 

Yorumlar (0)