Erdoğan: Bu bayan ciddi ceza ile karşı karşıya!

"Takoz, hain, cahil, iş birlikçi, sömürgeci" gibi ağır hakaretlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı ile nasıl konuşulur, öğrenmesi gerekiyor." dedi. Erdoğan, Canan Kaftancıoğlu'nun durumunun istinafta olduğunu ve çok ciddi ceza ile karşı karşıya olduğunu da açıkladı.

SİYASET 04.12.2020, 16:54
Erdoğan: Bu bayan ciddi ceza ile karşı karşıya!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını cuma namazı çıkışında cevapladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açması ile ilgili yöneltilen soru üzerine Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Edep denilen bir şey var." diyerek hadisi bilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı makamındaki bir kişiye -eleştiri değil- hakaret düzeyindeki ifadelerine karşı hukuk içerisinde gerekli hesabın sorulması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatlarının hukuk dairesinde gerekenleri yaptığını ve bunun hesabının Kılıçdaroğlu'na sorulacağını kaydederek, Kılıçdaroğlu'nun haddini bilmesi gerektiğini, bir ülkede Cumhurbaşkanlığı makamına, Cumhurbaşkanı'na nasıl konuşulursa bunu öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Canan Kaftancıoğlu

Temiz ve ahlaki belediyecilikten bahseden Kılıçdaroğlu'nun tabanına ve seçtiği elemanlara sahip olamadığını çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığını yürüten hanımefendinin (Canan Kaftancıoğlu) çok ciddi derecede cezai durum ile karşı karşıya olduğunu ve konunun istinafta olduğunu bildirdi.

"CHP şirazeden çıktı"

CHP'nin şirazeden çıkmış bir siyaset anlayışıyla istikametini yitirdiğini kaydeden Erdoğan, bu saatten sonra istikametini toplamasının da çok zor olduğunu ifade etti.

Erdoğan, terör örgütleriyle Ankara'dan İstanbul'a kol kola, dirsek dirseğe yürüyen bir CHP'yle bu dönem tanışıldığını, CHP'nin bundan sonra kendisini toparlayamayacağını gördüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)