"Beştepe'ye giden CHP'li haberini yapan gazeteci kayıp"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin CHP’li bir siyasetçi ile Beştepe’de bir araya geldiği iddialarına ilişkin, "Bunu haber yapan gazeteci kayıp." dedi.

SİYASET 22.11.2019, 14:58 22.11.2019, 15:30
"Beştepe'ye giden CHP'li haberini yapan gazeteci kayıp"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı binası önünde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, kendisinin CHP’li bir siyasetçi ile Beştepe’de bir araya geldiği ve bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddialara tepki gösterdi. Erdoğan, "Bunu haber yapan gazeteci kayıp." ifadesini kullandı.

Mecliste olay yaratan tartışmaya tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasında çıkan tartışmaya ilişkin Erdoğan, "Bizim gözümüzde tüm makam ve unvanlar geçicidir, fanidir. Bunlar milletin kendisine hizmet etmemiz için verdiği emanetlerdir. Ana muhalefet, CHP bunun farkında değildir. Lafı geldiğinde hanım kardeşlerime saygı gösterdiklerini söylerler. Parlamentoda grup başkanvekilimiz Özlem kardeşimize ne yaptıklarını gördünüz. İfadeye bakın 'Ulan şu kadını susturun.' Bir bayana 'Ulan şu kadını susturun' gibi bir ifade kullanılabilir mi? Bunlar 'edepsiz ahlaksız' dedim. Bunlar bu parlamentoda 50 civarında hanım milletvekilinin bu duruşunu hazmedemiyorlar. Bunlara göre kadın hizmetkar olmalı. Bunlara göre kadın bahçıvan olmalı. Tarlada domates birber toplasın, böyle olmalı. Karşılarında hukukçu gördükleri zaman kuduruyorlar. Bir hukukçu olarak hazmedemiyorlar. Onlar istese de istemese de AK Parti'nin hanımları bunları aşa aşa iktidara yürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Suriye'de Barış Pınarı Harekatı ile bizim sınırlarımızı taciz eden teröristlere haddini bildirdik mi? O terör koridorunu yapamadılar. Bay Kemal ne dedi? Bizim Suriye'de ne işimiz var... Bay Kemal Senin oralarda ne işin var?" şeklinde konuştu. 

"Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarına yanıt

CHP’li bir siyasetçi ile Beştepe’de bir araya geldiği ve bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddialara ilişkin Erdoğan, "Güya ben Külliye'de bir CHP'li ile görüşmüşüm. Ben! Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler görüşme olmadı dediler. Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? Ispat ettin ettin, etmezsen CHP'nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)