Erdoğan: "Bay bay Kemal'e de Ekrem'e de..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'deki mitingde Millet İttifakı cephesine kıyasıya yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun Kandil'den talimat aldığını söyleyen Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da çattı.

SİYASET 26.05.2023, 19:03 26.05.2023, 19:11 Hakan Öksüz
Erdoğan: "Bay bay Kemal'e de Ekrem'e de..."

İstanbul Esenler'de gerçekleştirilen mitingde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 90'lık katılım oranıyla 14 Mayıs'taki seçimlerde dünyaya ders verdik. Dünyada katılım oranı yüzde 30-40 civarında. Geçmişte koalisyonlardan çok çektik. Bunun tekrarlanmaması için 28 Mayıs'ta sandığa gidelim. İstikrarın sürmesi lazım. Biz anayasa kitapçığı fırlatanlardan değiliz. Biz okuruz ve ona göre kararımızı veririz." dedi.

"Sen talimatı Kandil'den alıyorsun"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na terör örgütü PKK tarafından açık destek verildiğini kaydeden Erdoğan, "Teröristlerle birlik olana halkım izin vermez bay bay Kemal, sen talimatı Kandil'den alıyorsun. Pazar günü sandıklara giderek bay bay Kemal'e yanıtınızı vereceksiniz. Birileri sizin iradenizi, oyunuzu çantada keklik gibi görüyor. Gelin buna itiraz edelim. Terörü bay bay Kemal bitiremez, biz bitiririz." ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu belediyeyi bıraktı, geziyor"

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İBB, bay bay Kemal'in partisinde. Ne yaptılar İstanbul'da Allah aşkına? Başkan ya İsveç'te kayakta ya da Bodrum'da tatilde. Tartışmaya girdiği pazarcıyı zabıtaya götürüyor bir de. Bu nasıl idarecilik? Belediyeyi bıraktı, geziyor. Hem o hem de hanımı, PKK'nın işaretini yapıyor. Hem bay bay Kemal'e hem de Ekrem'e pazar günü gereken ders verilmeli." diye konuştu.

Yorumlar (0)