Erdoğan: Akşener'i masaya döndürenle, İnce'yi çektiren aynı güçtür

Seçime üç gün kala cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Muharrem İnce hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Meral Hanım'ı masadan kalktığı zaman onu geri oraya döndüren ve Muharrem İnce'yi adaylıktan alan aynı güçtür." dedi.

SİYASET 12.05.2023, 16:48
Erdoğan: Akşener'i masaya döndürenle, İnce'yi çektiren aynı güçtür

14 Mayıs seçimleri kapsamında çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultangazi'de miting düzenledi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Zannetmeyin ki o güç Kılıçdaroğlu'dur”

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesine dair konuşan Erdoğan, “Seçim gününe kısa bir süre kala koalisyon masasının ne şekilde bir intikam duygusu içerisinde davrandığı daha net görülüyor. Eskiden kendi partileri içerisinde aday olan kişiye uygulamadıkları zulüm kalmadı. Daha öncesinde bu şekilde partileri ellerine almışlardı. Şimdi de benzer şekilde devleti ele geçirmek istiyorlar.

Meral Hanım masadan kalktığı zaman üç gün içerisinde geri nasıl döndüyse Muharrem İnce'yi adaylıktan alan da aynı güçtür. Zannetmeyin ki o güç Kılıçdaroğlu'dur. Batı medyasını muhalefetin basın bülteni haline getiren de aynı güçtür. Sanmayın ki, bu güç bay bay Kemal’dir” dedi.

“15 Temmuz ve Gezi olaylarında neler yapılmışsa aynısı yapılıyor”

Türkiye karşıtlarıyla hareket edildiğini ifade eden Erdoğan, “Bay Bay Kemal'i ilk olarak CHP'ye genel başkan olarak daha sonra da cumhurbaşkanı adayı şeklinde karşımıza koyanların hedefi açıktır. Bay Bay Kemal, millet ve ülke düşmanı her kim bulunuyorsa tamamının desteği ile yol yürüyor. 15 Temmuz ve Gezi olaylarında neler yapılmışsa 14 Mayıs öncesinde de aynısını yapıyorlar” şeklinde konuştu.

“Rusya’ya sataşmaya başladı”

Batı medyasına dikkat çeken Erdoğan şu ifadelerde bulundu: “Batıdaki dergiler kapaklarında nelerden bahsediyor? 'Erdoğan gitmeli'. Size ne? Kararı benim milletim verecek, siz değil. Bay Bay Kemal Rusya'ya da laf atmaya başladı. 14 Mayıs seçimleri Rusya tarafından yönlendiriliyormuş. Ben de ‘seçimleri ABD, İngiltere, Fransa, Almanya yönlendiriyor’ desem, ne yapacaksın? Bunlarda yalan çok. Londra'nın tefecilerinden gidip 300 milyar dolar alacakmış.”

Yorumlar (0)