Erdoğan açıkladı: Kavala destekçisi 10 büyükelçi ‘istenmeyen adam’ ilan edilecek

Eskişehir’de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına destek veren 10 büyükelçi ile ilgili olarak “İstenmeyen adam ilan edilmeleri için talimatı verdim” açıklamasını yaptı. Bu gelişmenin siyasi yankıları ile döviz kuruna yansımalarının ne olacağı kulislerde konuşuluyor.

SİYASET 23.10.2021, 17:54
Erdoğan açıkladı: Kavala destekçisi 10 büyükelçi ‘istenmeyen adam’ ilan edilecek

 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün “Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni”nde bir konuşma yaparak siyaset gündeminin zirvesindeki konu Osman Kavala konusuna değindi. Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçi hakkında sert açıklamalar yaptı. ‘Kavala dediğin Soros’un şubesi’ diyen Erdoğan, Türkiye’nin sanıldığı gibi bir kabile devleti olmadığını söyledi.

“Burası kabile devleti değil”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na konuyla ilgili talimat verdiğini ilk kez söyleyen Cumhurbaşkanı; “Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz” dediğini paylaştı.

 Erdoğan ayrıca açıklamalarında; “Yatıyorlar, kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin adeta Soros’un Türkiye şubesi. Sırf onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyorlar. Bu nasıl bir terbiyesizliktir? Burası Türkiye. Biz kabile devleti değiliz. Gerekli talimatı verdim” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu: “Erdoğan mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler arıyor”

Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile cevap verdi. Kılıçdaroğlu “Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen şahıs bu sefer de 10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi emrini vermiş. Açıkça söylüyorum, bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına” paylaşımını yaptı.

Yorumlar (0)