Erdoğan: AB'den bir şey çıkmaz

Cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

SİYASET 11.12.2020, 15:05
Erdoğan: AB'den bir şey çıkmaz

AB (Avrupa Birliği) Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesi, bir sonraki liderler zirvesine kadar Türkiye hakkında rapor hazırlanması ve AB-Türkiye ilişkilerinin önümüzdeki süreçte seyredeceği yolların alternatiflerinin değerlendirilmesi ile ilgili soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin dün yaptığı Liderler Zirvesi'nin esasen birkaç ülke liderinin beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Türkiye'ye yaptırım beklentisi olanların taleplerinin haklı olmadığını, bilakis taleplerinin Türkiye'nin haklı olduğunu ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yaşananların, Türkiye'nin provokasyonlar karşısındaki sabırlı tavrının, yaptırım isteyen ülkelerin beklediklerini boşa çıkardığını bildirdi.

"AB'deki aklıselim ülkeler, oyunu boşa çıkardı"

AB içerisinde aklıselim ülkelerin zirvede olumlu tavırlar sergilediğini ve Yunanistan'ın oyununu boşa çıkardığını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, 2021 Mart'ında düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde bu konunun müzakere edilmesi beklentisi olduğunu, açık ve net olarak o zirveden de herhangi bir şey çıkmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Erdoğan; Türkiye'nin hakkının teslim edilmesi gerektiğini, şu anda AB üyesi ülkeler tarafından "gümrük muafiyetinden vize serbestisine kadar" Türkiye'ye verilmesi gereken birçok hakların bulunduğunu belirtti.

Savunma sanayisi

Türk Savunma Sanayisi'ne yapılan hiçbir saldırının masum olmadığını vurgulayan Erdoğan, projeleri hedef alan tüm saldırıların gerisinde alçak ve sinsi bir niyetin bulunduğunu kaydetti. Türk Savunma Sanayisi'nin İHA, SİHA, tank, top, füze ve motorlarına saldıran herkesin küresel silah şirketlerinin ve Türkiye düşmanı çevrelerin çıkarlarını savunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Savunma Sanayisi'ni hedefe oturtan saldırıların senelerce Türkiye'ye kendi ürünlerini fahiş fiyata satan, canı istediğinde bu silahların satışı üzerinden Türkiye'ye şantaj yapan devletler ve şirketlerin lobi çalışmalarının tezahürü olduğunu bildirdi.

Yabancı yatırımcı Yatırımcının Amerikan, İngiliz ya da Fransız olması durumunda ses çıkarmayan, Katarlı olunca da alçakça saldıranların ruhlarına faşizmin sindiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin kapılarının bütün yatırımcılara ardına kadar açık olduğunu ve açık olmaya da devam edeceğini dile getirdi.

CHP'deki tecavüz olayları CHP'deki tecavüz ve taciz olaylarının suçunun AK Parti üzerine atılmasına ise Erdoğan, ülkenin ikinci büyük partisinin böylesine yüz kızartıcı, utanç verici olayların yuvası durumuna gelmiş olmasının utanç sebebi olduğunu belirtti. Erdoğan, CHP'nin tüm teşkilatlarını ve belediyeleri FETÖ'den PKK'ya kadar envai çeşitte terör örgütü üyeleriyle doldurmanın da hesabını vereceğini söyledi.

Yorumlar (0)