Erdoğan'a biri "kral çıplak" dedi

"Neden kaybettik" toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir milletvekili "neden kaybettiklerini" söyledi: "Korumalarınızı aşıp size yaklaşamıyoruz"

SİYASET 12.07.2019, 10:21 13.07.2019, 09:03
Erdoğan'a biri "kral çıplak" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle yaptığı ve "neden kaybettiklerinin tartışıldığı" istişare toplantısında "koruma ve danışman sorunu" gündeme geldi.

Siyasi çevrelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "Danışmanları ve korumaları, dünya ile olan bağlantısını kesiyor" şeklindeki yorumu ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzüne söylendi.

Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun da sonunu hazırlayan problemin "etrafını kuşatan danışman ve korumalar" olduğunu biliniyor. Yıllardır benzer sorunu yaşayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a problemin anlatılması ve Erdoğan'ın gösterdiği tepki, Erdoğan'ın gerçeklerden habersiz olduğunu ortaya koyuyor.

Milletvekilleri korumalardan şikayetçi

AK Parti milletvekilleri ile yapılan istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafındaki korumaların ve danışmanların ortaya çıkardığı sorunlar, bir milletvekilinin cüretkar cümlesiyle ortaya çıktı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından AK Parti milletvekilleriyle partisinin genel merkezinde istişare toplantıları yapmaya başladı.

23 Haziran Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi sonuçlarının ve gündemdeki konuların masaya yatırıldığı toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresindeki korumalar ve danışmanlar gündeme geldi.

AK Partili milletvekilleri, korumalar ve danışmanlar yüzünden Erdoğan'a ulaşamadıklarından dert yandı. Milletvekilleri, korumalar ve danışmalar nedeniyle Erdoğan'ın dünyadan izole edildiğini, kimsenin gerçekleri Erdoğan ile paylaşamadıklarını söylediler.

"Etten duvar örüyorlar, bariyer çekiyorlar, yaklaştırmıyorlar"

AK Partili bir milletvekilinin, "İl gezilerinde seçim bölgesinin milletvekili olarak sizin yanınıza yaklaşamıyoruz. Ya bariyer çekiyorlar ya da otobüse almıyorlar. Korumalarınıza soruyoruz: Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı diyorlar" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle benim böyle bir talimatım yok" cevabını verdi.

"Süleyman Soylu'yu arayın"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, benzer sorunların karşısında ne yapacaklarını soran AK Partili milletvekillerine, "Milletvekili bana yaklaşamayacaksa kim yaklaşacak? Asla böyle bir şey olamaz. Bana kimseyi yaklaştırmayın gibi, ben kimseye talimat falan vermedim. Buna benzer bir durumla karşılaşırsanız, gerekirse hemen Süleyman Bey’i (Soylu) arayın hatta doğrudan beni arayın. Anında gerekeni yaparım" karşılığını verdi.

Yorumlar (0)