Erdoğan, 60 Darbesi’nin yıl dönümünde konuştu: “Biz, ölümü korkutanlarız” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve özgürlükler Adası’nda yapılan “AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı” sırasında gündemi değerlendirdi. 

SİYASET 27.05.2021, 14:26 28.05.2021, 09:26
Erdoğan, 60 Darbesi’nin yıl dönümünde konuştu: “Biz, ölümü korkutanlarız” 

“Yassıada” ismiyle bilinen ve sonrasında ada üzerinde yapılan değişiklikler ile birlikte ismi de değişerek “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olan adada bugün AK Parti il başkanları toplantısı vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sırasında konuşmalarda bulundu. 27 Mayıs darbesi hakkında konuşan ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın gündeminde yeni anayasa vardı.



Yassıada’dan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yassıada’nın ismini önce Yaslıada’ya sonra da Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürdük. Bu dönüşüm süreci, ülkemizin 60 senelik siyasi tarihinin de özeti niteliğindedir.” 

“Milli iradenin üstünlüğü konusunu tesis etme sürecimizde yolumuz sürekli olarak kesilmeye çalışıldı. Yalnız muhtıralar ve darbecilerle değil onları tahrik eden, teşvik eden ve onlarla birlikte yürüyen siyasetçilerle de yolumuz kesildi. Bu profiller aynı şekilde varlığını devam ettirmektedir. Ülkemizde ekonomik, siyasi ve sosyal bakımdan ağır bedeller ödetmiş darbe silsilesinin ilki, 1960 senesinde, bundan tam 61 sene önce yaşanmış olmasına karşın vatandaşlarımızın yüreğinde hala kanayan bir yara gibidir. Bizler, yalnızca ölümü korkutanlarız ve yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.”



CHP’nin politikasına atıfta bulundu 

Erdoğan: “CHP temsilcileri hem darbe güzellemeleri yapmış hem de bu sözleri yakalandığında ‘yapay gündem yaratılıyor’ diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışmışlardır. Fakat şunu bilmiyorlar ki biz bu yola kefenimizle çıktık. Milletin değerlerine, demokrasiye ve milli iradeye karşı güvensizlik oluşturmak, ülkemizin düşmanlarıyla birlik olmak ve darbeciliği savunmak hastalıkları CHP tarafının genlerine işlemiştir. Darbeciler ve onlara cesaret veren darbe yandaşı siyasiler, kendi hırsları uğruna ülkemizin demokrasisini ve kalkınmasını baltalamaktan çekinmemiş ve ülkeyi ateşe vermekten geri kalmamışlardı.”



“Yeni anayasayı milletimizin takdirine sunacağız”

Erdoğan: “Meclis’te varacağımız geniş uzlaşma ile yeni anayasayı kabul ettirecek ve sonrasında vatandaşlarımızın takdirine sunacağız. Amacımız, tüm siyasi partilerin yeni ve sivil anayasamız konusunda samimi, yapıcı ve etkin destek vermeleridir. Fakat istediğimiz uzlaşmayı sağlayamazsak bu durumda Cumhur İttifakı olarak biz ve bize destek veren partiler ile anayasamızı milletimize sunacağız. Bu konuda kararlıyız. Cumhur İttifakı ortağımız MHP, Büyük Birlik Partisi ile bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’den bu konudaki gelişmeleri öğreniyorum. Öncelikle MHP kendi taslağını bize sundu. Bizim çalışmalarımız bitti. Diğer siyasi partilerin de bu konuda çalışmaları olduğunu biliyorum. İnşallah bu yılın sonuna doğru tüm önerileri bir araya getirip kapsamlı olarak değerlendirip ortak bir zemin oluşturacağız.”



“İftira ve yalan konusunda kendilerini aştılar”

Erdoğan: “CHP yönetiminin, sürecin başından bu yana yürüttüğü muhalefet üslubunda hizmet ve eser siyasetine rastlamadık. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı adı altında gizli ve açık yollardan ortaklarıyla nasıl kirli pazarlıklar içinde bulunduğunu, daha şimdiden bölücü örgütlerin uzantıları ile nasıl bakanlık pazarlığına girdiğiniz hepimiz gördük. Bu kişiler, geçmiş zamanlarda kartvizit ile memur alındığını ve ihalenin sözlü talimatlar ile verildiği şeklinde pek çok yalan sıralamışlardır. Fakat özellikle son dönemde iftira ve yalan konusunda kendilerini aştılar. 19 yıl boyunca her seçimde CHP’ye hak ettiği dersi veren vatandaşlarımız inşallah 2023’teki seçimde de iradelerini ortaya koyacaktır. Unutulmamalıdır ki darbeci zihniyete sahip olanlara karşı en büyük panzehir, milli iradedir.”



“Ekonomide toparlanma dönemindeyiz”

Erdoğan: “Ülkemizin yerli ve milli projeleri hedefe konuluyor ve bunlar üzerine saldırı düzenleniyor. İnşallah ekonomide toparlanma dönemindeyiz. Ciddi bir atılım bekliyoruz. Yeni açılan petrol kuyuları ve tüm ‘petrol yok’ diye söylenenlere ve önceden açılmış kuyuların üzerine beton dökenlere karşı petrol üretmeye başladık. Son bir ayda açtığımız petrol kuyularının üçünde petrolü bulduk. Kuyuların tümünden alacağımız petroller bu şekilde günlük ortalama 61 bin varilin üzerine çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini, Taksim Camisi’nin yarın açılacağını ve ilk olarak cuma namazı kılınacağını belirterek sonlandırdı. 

Yorumlar (0)