Erbakan’dan muhalefete sert sözler: “Başını CHP'nin çektiği muhalefet ancak bu kadar olur” 

Samsun Canik Kültür Merkezi’nde toplantı gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan, konuşmalarında ülkenin genel durumunu değerlendirirken sert sözlerle de muhalefete yüklendi. Erbakan, CHP muhalefetinin yetersiz olduğunu vurguladı. 

SİYASET 11.10.2021, 09:11
Erbakan’dan muhalefete sert sözler: “Başını CHP'nin çektiği muhalefet ancak bu kadar olur” 

Samsun Canik Kültür Merkezi’nde Samsun Sandık Başmüşahitleri Toplantısı’na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, toplantı düzenledi. Mehteran ekibiyle karşılanan Erbakan, gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken odağında CHP’nin önderliğinde ilerleyen muhalefet ekibi vardı. 



“Hani bu iktidarı eleştiriyordunuz?” 

Erbakan: “Başını CHP’nin çektiği muhalefet ancak bu kadar olur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni aldılar. Mazbatayı alır almaz da Avrupa’daki kredi kuruluşlarına koşup borç almak oldu. Hem oradan kredi aldılar hem de İstanbul Belediye Meclisi’nden milyarlarca liralık borç istediler. Belediye meclisinin muhalif üyeleri ise buna müsaade etmedi. Daha koltuğa oturur oturmaz ilk işleri 600 küsur trilyon borçlanmak oldu. Sonra suya, ulaşıma ve ekmeğe zam yapıldı. Daha geçen gün suya yüzde 39 zam yapmak için öneri sundular da MHP ve AK Partili meclis üyeleri duruma karşı çıkınca yüzde 15,6’ya indi zam oranı. Sizin uygulamalarınız, geçtiğimiz 70 senede yaptıklarınızın devamı. Siz iktidarın zammından, borcundan, vergisinden dolayı eleştiriyordunuz. Hani bu iktidarı eleştiriyordunuz?” 



“Asıl mesele zihniyet” 

Erbakan, başkanlık sistemi hakkında şu ifadeleri kullandı: “Mecliste grup toplantıları yapan partiler, kafalarını başkanlık konusuna takmışlar. Tüm kötülüklerin anasının başkanlık sistemi olduğunu söylüyorlar. Parlamenter sisteme yeniden dönüldüğünde ülkedeki tüm sorunların biteceğini söylüyorlar. Peki biz ne diyoruz? Asıl mesela sistem değil zihniyet. Sizin bu zihniyetiniz. İsterse padişahlık ya da krallık sistemi olsun, sizde bu vergi, zam, faiz, borç zihniyeti olduktan sonra her şey boş. Siz, bu zihniyetle milletin derdine derman olamazsınız.”  



“Bu ülkeyi borca asıl sen batırdın!” 

Fatih Erbakan, geçmiş dönemlerde iktidar partisinde görev alıp da sonradan kendi partisini kuranlara ise şu şekilde seslendi: “Millet İttifakı bloğuna eklenen 2 yeni muhalif parti var. Bunların birinin genel başkanı, seneler boyunca bu ülkenin ekonomisinden sorumlu bakandı. Kendisinin döneminde Türkiye’de yıllık ortalama faiz ödemesi 36,5 milyar dolardı. Çok eleştirilen eski Bakan Berat Albayrak döneminde dahi yıllık ortalama faiz ödemesi 17 milyar dolardı. Her şeyin kendi döneminde çok iyi olduğunu düşünenler hiç de öyle sanmasın. Bu ülkeyi asıl borca sen batırmışsın ama hala konuşuyorsun.” 



“Türkiye, Suriye bataklığına saplandı” 

Erbakan: “Bir başka partinin genel başkanı başbakan iken de Türkiye, Suriye bataklığına saplandı. Suriye konusunda bu noktaya gelmemizin en önemli sebeplerinden biri kendisi. Orta Doğu’da Amerika’nın postacılığını yapan dış politika anlayışının uygulayıcısı da kendisi.” 

Yorumlar (0)