Erbakan, İYİ Parti liderliğinde üçüncü ittifak önerdi

Fatih Erbakan, ”Sağ partilerin oluşturduğu üçüncü bir ittifakı destekleyebiliriz.” dedi. Erbakan, olası ittifakta İYİ Parti’nin başı çekebileceğini kaydetti.

SİYASET 25.11.2021, 23:49 27.11.2021, 16:09
Erbakan, İYİ Parti liderliğinde üçüncü ittifak önerdi

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, başkent Ankara’da gazetecilerle buluştu.

Erbakan, bazı muhalif partiler arasında konuşulan üçüncü bir ittifaka yönelik değerlendirmelerde bulundu. İttifak hususunda aceleci davranmadıklarını söyleyen Erbakan, seçmen kitlelerinin, partilerini her iki ittifaka da yakıştırmadığını dile getirdi.

"Bizi iki ittifaka da yakıştırmıyorlar"

Sağ görüşlü partilerin oluşturduğu üçüncü bir ittifakı destekleyebileceklerini ifade eden Erbakan, konuya ilişkin açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Sağ partilerin oluşturduğu üçüncü bir ittifakı destekleyebiliriz. Herhalde seçmen bizi iki ittifaka da yakıştıramıyor. Durum böyle olunca da kendimiz seçime girsek daha etkili, daha avantajlı olacak gibi bir düşüncedeyiz. Gerçi elbette her siyasi parti bu şekilde düşünür, kendi adıyla, kendi kuvvetiyle yarışmak ister. Eğer biz parti olarak seçime girersek cumhurbaşkanı adayımız da partinin genel başkanı olur.

"Sağ partiler olarak birleşebiliriz"

Ülkemizde bir gün dahi uzun bir süre. Bu sebeple de 'İttifak yapmayacağız.' demek, şu anda doğru bir yaklaşım olmaz. Dereyi görmeden paça sıvamak olur. Buna ilişkin olarak üçüncü bir ittifak tavsiyesini daha önce de dile getirmiştik. Sağ partiler bir ittifak çatısı altında bir araya gelebilir. İYİ Parti de bu ittifakın başını çekebilir. Çünkü oy oranı yüksek ve TBMM'de grubu var. BBP, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi... Bu şekilde bir üçüncü ittifak kurulması durumunda sinerji oluşabileceğini ifade etmiştik."

Yorumlar (0)