"Erbakan Hoca memura yüzde 130, işçiye yüzde 110 zam yapmıştı"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Necmettin Erbakan'ın başbakanlığı döneminde memura yüzde 130, işçiye yüzde 110 zam yaptı. Bu da piyasalarda canlılık yarattı." dedi.

SİYASET 22.11.2020, 17:35 22.11.2020, 17:43
"Erbakan Hoca memura yüzde 130, işçiye yüzde 110 zam yapmıştı"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, milli gelirin adaletli dağılımının önemine vurgu yaparak, "Milli gelir üretime bağlı olarak yükselecek ama buna paralel olarak da çalışan insanın geliri çok daha hızlı artacak. O zaman refah seviyesi de artacak, o zaman ülkemize huzur gelecek." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin Konya 7. Olağan İl Kongresi'ne, telekonferans yoluyla katıldı.

Üretime dayalı ekonomiyi 'olmazsa olmaz' biçiminde tanımlayan Karamollaoğlu, iş başına geldikleri takdirde, tüm kaynakları üretime tahsis edeceklerini kaydetti.

Karamollaoğlu, fikirleri, düşünceleri olup da daha geniş alanda çalışmak isteyenlerin elinden tutacaklarını belirtirken, "Her türlü desteği sunacağız. Yeter ki siz üretin. Üretmek, insan istihdam etmek demektir. Açlık sınırının altında siz işçi ücretini tutarsanız, işçiyi açlık sınırına mahkum ederseniz bu ülkede adaletli bir paylaşım olmaz. Çalışanların ücretlerini yükseltmeye mecburuz." diye konuştu.

"Adil dağılım istiyoruz"

Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan'ın başbakanlığı döneminde memura yüzde 130, işçiye yüzde 110 zam yapıldığını, bunun da piyasalarda canlılık yarattığını hatırlatarak, "Milli gelirin adil dağılımı olmazsa olmazımızdır. Milli gelir üretime bağlı olarak yükselecek ama buna paralel olarak da çalışan insanın geliri çok daha hızlı artacak. O zaman refah seviyesi de artacak, o zaman ülkemize huzur gelecek. Biz adaletli dağılımı önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, karakterli bir dış politika izlemeyi önemsediklerini vurgulayarak; ekonomide, teknolojide, sanayide gelişmiş ülkelerin etkisinde kalmadan, sömürü mantığından kurtarılmış bir dış politika amaçladıklarını anlattı.

Kongreye, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam ve partililerin yanı sıra, İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, Gelecek Partisi ve Büyük Birlik Partisinden de temsilciler katıldı.





Yorumlar (0)