Erbakan'dan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Fatih Erbakan, potansiyel cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade etti.

SİYASET 12.09.2021, 20:41
Erbakan'dan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti faaliyetleri için geldiği Konya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Erbakan, ittifaklar hususuna da değindi.

Daha evvel Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı haricinde üçüncü bir ittifak oluşturulması yönünde yaptığı çağrıyı anımsatan Erbakan, bahse konu çağrısını 'fikir cimnastiği' olarak adlandırdı.

Erbakan, ittifaklar hususunda partiler arasında henüz resmi bir temas yürütmediklerini fakat bazı gayriresmi görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktardı.

"Sorumluluktan kaçmayız"

Erbakan'a kendisinin seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yönelik soru geldi.

Erbakan, "Ben potansiyel bir cumhurbaşkanı adayım. Mevki için, makam için, kişisel beklentiler için yola çıkmadığımızı hep söyledik. Milli Görüş'ün projeleri ve teklif ettiğimiz adımlar bir diğer cumhurbaşkanı tarafından atılacaksa da 'İlla ki bizim olmamız lazım.' diye bir düşüncemiz de olmaz. Bunu görmezsek sorumluluktan da kaçmayız." ifadelerini kullandı.

Erbakan, partisinin Türkiye genelinde 81 il, 900 ilçede teşkilatlanmasını tamamlayarak seçime tamamen hazır hale geldiğini kaydetti.

"Taliban'ın yanlış uygulamaları var"

Afganistan'daki son gelişmelere yönelik bir soru üzerine Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

"Taliban'ın gerçek İslam ile bağdaşmayan birçok yönü var. Baskıcı, katı, zorlayıcı bir yönü var. Özellikle kadınlara yönelik tutumları İslam'la, Peygamberimizin uygulamalarıyla uyuşmuyor. Fakat Afganistan'ın neredeyse tamamını kontrol altına almış bir yapıdan bahsediyoruz. Bu masada Taliban da olacak. Tekrar bir savaşın olmaması için adım atılması gerekiyor. Türkiye olarak bir zirve yapıp tüm grupların bulunduğu bir hükümet barışı tesis etmek çok önemli. Burada bize büyük bir rol düşüyor. Ülkemizin burada öncülük yapması mümkün. Bu işler dış güçlere kalmamalı, aksi halde tekrar savaş başlar." 

Yorumlar (0)