Engin Özkoç: Dünyada diktatör olup da bu kadar komik olan başka biri yok

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği konuşmasında dile getirdiği, "Tersine beyin göçüne destek veriyoruz." sözlerini hatırlatarak, "Dünyada diktatör olup da bu denli komik olan bir başka insan yoktur." dedi.

SİYASET 17.03.2021, 19:49 18.03.2021, 15:47
Engin Özkoç: Dünyada diktatör olup da bu kadar komik olan başka biri yok

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

"Komik diktatör"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği konuşmasında, "Tersine beyin göçüne destek veriyoruz." sözlerini hatırlatan Özkoç, "Dünyada diktatör olup da bu denli komik olan bir başka insan yoktur." ifadelerine yer verdi.

Hükümetin, bilim insanlarına hiçbir fırsat tanımadığını dile getiren Özkoç, hükümetin üniversitelerin rektörlüklerine eski AK Parti milletvekillerini atadığına, üniversitede okuyan öğrencilerin başının eğilmeye çalışıldığına ve fişlendiklerine; diğer yandan, Türkiye'ye özgürlük getirmediğine vurgu yaptı.



"Öğrencilerin yüzde 80'i kaçmak istiyor"

Özkoç, ülkemizde üniversite okuyanların yüzde 80'lik bir bölümünün yurt dışına gitmeye çabaladığını, vatandaşların yüzde 65,1'lik bölümünün Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığına inandığını belirterek, "Bu şekilde mi 'Ülkemizde bilim insanlarına bir fırsat var.' diye onlara çağrıda bulunuyorsunuz? Bunu söylerken hiç yüzünüz kızarmıyor mu? Bilim insanlarını bu ülkeden kaçıran, Nobel ödülü alan, Almanya'da aşıyı bulan insanlarımızın ülkedeki varlıklarını yok eden bu hükümet mi onlara çağrıda bulunuyor? Bu tam anlamıyla bir komedidir. Asıl beka sorunu budur. Türkiye gençlerini ve bilim insanlarını yitiriyorsa, bu ülke özünü ve savunma gücünü de yitiriyor demektir." şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
Nedim Karaduman 3 yıl önce
Bir ülkenin cumhurbaşkanına diktatör deyip de hâlâ o ülkede yaşayabilen siyasetçiler ne kadar komik oluyor.