Elektrik ve doğal gaza indirim: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz ve elektrikte nisan döneminden başlayarak indirim yapılacağını duyurdu. Millet İttifakı’na tepki gösteren Erdoğan, Ramazan Bayramı’nın ardından il il ziyaretlere başlayacağını paylaştı.

SİYASET 29.03.2023, 13:24 29.03.2023, 17:56
Elektrik ve doğal gaza indirim: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“İl il ziyarette bulunacağım”

Depremin etkilediği kentlerdeki vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Depreminin meydana geldiği ilk tarihten itibaren depremzedelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum, 14 Mayıs seçimleri sebebiyle sizleri unutturmayacağız. Ramazan Bayramı’nın ardından seçim günü gelene kadar kentlerimize ziyarette bulunarak vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi planlıyoruz” dedi.

Togg çekilişi ve elektrik ile doğal gazda indirim

Togg’un toplamda 177 bin ön sipariş aldığını dile getiren Erdoğan, “Vatandaşlarımız ilk yerli otomobiline destek oldu, çekilişi bugün gerçekleştirilecek. İlk Togg'a bizlerin talip olduğunu ifade etmiştik, pazartesi günü otomobilimizi teslim alacağız. Öte yandan Arefe Günü, Karadeniz Gaz ı için Filyos'a sevk edilmesi için tören düzenlenirken, vatandaşlarımıza yeni haberlerimiz olacak. İki bayramı beraber yaşayacağız. Elektrik alanında bütün abone gruplarında nisan döneminden başlayarak yüzde 15 indirim sağlayacağız. Sanayicilerimizin kullanmakta olduğu ve konut aboneliğine kıyasla fazlasıyla yüksek olan doğalgaz tarifesinde, nisan döneminden başlayarak yüzde 20 indirim yapıyoruz” şeklinde konuştu.

TTK’ya maden alımı müjdesini paylaşan Erdoğan, “Deprem bölgelerinde 10 bin madencimiz canla başla çalıştı. Bugün TTK için bir müjdemiz var. Bin madenci alımı sağlayacağız”

“Ülkemize nefretle bakanlara bahar getirirler”

Millet İttifakı’na eleştiride bulunan Erdoğan şu ifadelerde bulundu: “7'li koalisyon bir mağlubiyete maruz kalarak siyasi bir mevta haline gelecektir. Bakanlıkların ve cumhurbaşkanı yardımcılıklarının işporta tezgahı durumuna gelmesinden rahatsızlık duyuyoruz.

Mitinglerimiz hiçbirinde yüksek sesli bir müzik çalmayacağız. Muhalefetin sergilediği aymazlığa karşı bizler tavizde bulunmayacağız. Şu zamanda hala çıkarları ardından gidenlere asla itibar göstermeyeceğiz. Eleştirilerimizi ifade etmeyi sürdüreceğiz, hadsizliklere gereli olan yanıtı vereceğiz. Yalan ifadelerle milletimizin aklının karıştırılmasına izin vermeyeceğiz.

Herhangi bir siyasi partinin terör yapılanmasıyla arasında oluşturduğu mesafeyi açık bir şekilde ifade etmeden meşruiyet tartışmasını geçemeyecektir. Bu nedenle benim milletimin bana verdiği sorumluk oldukça büyük.

‘Sana söz baharlar gelecek’ şeklinde ifadelerde bulunan, bu zihniyetle yalnızca Pensilvanya’ya, Kandil'e, ülkemize nefret ve kinle bakan bazı kesimlere bahar getirir. Üç dönem kuralı sebebiyle aday listeleri içerisinde yeni isimler yer alacak. Bu çalışma bir bayrak yarışıdır. Bakanlarımız şu ana kadar Kabine'de sağladıkları hizmetleri 14 Mayıs gününden sonra Meclis'te vermeyi sürdürecektir."

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Grup toplantısını ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim öncesi asgari ücrete zam yapılacak mı?" sorusuna Erdoğan, "Şu an için bu konu gündemde değil. Yapılacak zamları zaten duyurduk." yanıtını verdi.

"Asgari ücretliler sene sonunda mı zam alacak?" sorusuna Erdoğan şu şekilde yanıt verdi: "Temmuz ayını beklemeleri gerek. Temmuz'da var."

Yorumlar (0)