Ekibinden AK Parti'ye sert eleştiriler!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekibinden AK Parti'ye 15 Temmuz eleştirisi geldi.

SİYASET 15.07.2019, 20:36
Ekibinden AK Parti'ye sert eleştiriler!

Yeni parti kurma iddialarıyla gündemden düşmeyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekibi, paylaştıkları 15 Temmuz mesajlarında AK Parti'yi eleştirdi.

Gündemde yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddialarıyla bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın isimler, 15 Temmuz FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) darbe girişimine ilişkin mesajlarında AK Parti’yi de sert bir biçimde eleştirdiler. O isimler arasında, bir dönem AK Parti’nin Ankara ve İstanbul il başkanlıklarını yapmış, yine AK Parti’den milletekili olmuş siyasiler de bulunuyor.

Nedim Yamalı: Basiretsiz yöneticiler...

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden, AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, "Reformların yapılmaması, açık uyarılara rağmen yanlışlarda ısrar edilmesi bu mücadeledeki samimiyet ve beceri konusunda zihinlerde tereddüt oluşturuyor" diyerek eleştirisini şu sözlerle sürdürdü:

"Devletler böyle büyük badireler atlattıktan sonra yeni hukuk anlayışları geliştirir, şeffaflıkta, kamunun ehliyet ve liyakata göre yapılanmasında büyük reformlar yapabilirlerse saygıyı ve desteği hakederler, o ülkenin insanları da idarecilerinin yanında kenetlenir. Rabbimiz bizleri FETÖ ve benzeri hastalıklı yapıların saldırısından, basiretsiz yöneticilerden, birliğimizi ve güvenliğimizi zedeleyecek davranışlardan korusun. Bu asil milleti her zaman güçlü, başarılı ve huzur içinde kılsın inşallah."

Selim Temurci: Adalette, kalkınmada ciddi krizler yaşıyoruz

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise "adalette, kalkınmada" vurgusu yaparak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'ne göndermede bulundu.

AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:
"Ülkemiz; adalette, kalkınmada, demokratik normlarda, dış politikada, devlet yönetiminde, iç siyasette adı konmamış çok ciddi krizler yaşamaktadır. Bu millet, her ne şartta olursa olsun, sıkıntılarla nasıl baş edeceğini 15 Temmuz’da göstermiştir."

Yorumlar (0)