Dünya Kupası'na yoğun ilgi: Bilet satışı 3 milyonu aştı

Katar'da gerçekleştirilecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası'na futbol severler tarafından yoğun ilgi geliyor. Turnuva adına toplamda 3 milyon bilet satışı yapıldı.

SİYASET 18.10.2022, 16:32 19.10.2022, 17:05
Dünya Kupası'na yoğun ilgi: Bilet satışı 3 milyonu aştı

20 Kasım-18 Aralık günleri aralığında Katar'da 22'ncisi gerçekleşecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası öncesinde yapılan bilet satışları rakamının 3 milyonu gördüğü ifade edildi. FIFA tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Arap ve Orta Doğu dünyasında ilk defa yapılacak olan 20 Kasım günü başlayacak olan turnuvanın biletlerine büyük bir talep olduğu aktarıldı.

“Beraber harika bir turnuvaya hazırlanalım”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Katar'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nın, bu zamana kadar gerçekleştirilenler içerisinde en iyisi olacağını daima söylüyorum. Buraya baktığınız aman antrenman sahaları, sanatsal stadyumları ve metrosuyla her konuda hazır ve herkese kucak açacak. Bütün dünya bu konuda oldukça heyecanlı. Katar buna hazır. Çalışmalar bitirildi. Beraber, en harika turnuvaya hazırlıklı olalım." ifadelerini kullandı.

30 bin otel odası faaliyete sokuldu

Dünya Kupası çalışmaları ile ilgili organizatörlerce Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen basın toplantısı sırasında, yoğun ilgi sebebiyle fazladan 30 bin otel odasının faaliyete sokulduğunu ifade etti.

Bu zamana gelene kadar 2,89 milyon bilet satışının yapıldığı turnuvaya en çok talepte bulunan ülkelerin Almanya, Brezilya, Fransa, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Suudi Arabistan ve ABD olduğu da ifade edildi.

Yorumlar (0)