DSP’den TBMM Başkanı’na ziyaret!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etti.

SİYASET 05.01.2021, 17:17 07.01.2021, 10:37
DSP’den TBMM Başkanı’na ziyaret!

“Demokrasi, Hukuk, İnsan Hakları ve Ekonomi Reformu” üzerine hazırlanan “DSP Önerileri” başlıklı çalışmayı paylaşmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret eden DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a DSP’nin Parlamento ve Hükümetle İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve DSP Genel Sekreter Yardımcısı Ejder Onursal refakat ettiler.

DSP Genel Başkanı Aksakal görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen hukuk ve ekonomi reformuna parti olarak katkı sağlamak istediklerini ve ayrıntılı bir çalışma hazırladıklarını belirterek, daha önce CHP, İP, DP, BBP, SP ile görüştüklerini, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e de DSP’nin önerilerini içeren çalışmayı takdim ettiklerini, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bu çalışmaları verme fırsatı bulduklarını ifade etti.

DSP Önder Aksakal TBMM Başkanı Mustafa Şentop

2021 yılının ilk ziyaretini TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a gerçekleştirdiklerini dile getiren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye’nin sosyo-ekonomik sorunlarının temelinde 18 senedir uygulanan ekonomi politikalarının bulunduğunu, özellikle 2020 senesi başından itibaren Türkiye de dâhil olmak üzere tüm dünyayı saran Covid-19 salgını sürecinde ortaya çıkan kısıtlı yaşam zorluklarının da ciddi etkisinin olduğunu kaydetti.

Tarım ve sanayi üretiminin belirli seviyeye çıkarılamadığını, turizmde de olumsuzluklar yaşandığını ifade eden Önder Aksakal, tüm bu olumsuzlukların devlet yönetiminde çok daha radikal kararların alınması zorunluluğunu ortaya koyduğunu bildirdi.

DSP Önder Aksakal TBMM Başkanı Mustafa Şentop

Yargıda tamamen tarafsız bir kurumsal yapının ihdas edilmesi gerektiğini, hukuk sisteminin buna ihtiyacının olduğunu kaydeden DSP Genel Başkanı Aksakal, 15 Temmuz işgal girişimini örnek gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ise şimdiye kadar böyle kapsamlı bir çalışmanın kimseden gelmediğini ifade ederek, DSP yönetimine, yapılan çalışmadan ötürü teşekkür etti.

Yorumlar (0)