DSP ve TDP ittifak mı kuruyor? Sarıgül’den açıklama!

Demokratik Sol Parti’yi (DSP) ziyaret eden Türkiye Değişim Partisi (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile istişarelerde bulundu. İki parti arasında ittifak kurulacağına ilişkin iddiaları yanıtlayan Sarıgül, “Halkımız yalnızca iki ittifaktan birini seçmek zorunda değildir. Siyasi partiler arasında güç birliği ve ortaklık faaliyetleri her daim olacaktır” dedi. 

SİYASET 17.05.2022, 17:40 18.05.2022, 09:28
DSP ve TDP ittifak mı kuruyor? Sarıgül’den açıklama!

Sarıgül’ün DSP ziyaretine Genel Başkanvekili Uğur Aksöz ve beraberindeki parti heyeti de eşlik etti. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve partinin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Mustafa Sarıgül, Türkiye ve dünya gündemi üzerine görüşmelerde bulunarak, misafirperverliklerinden dolayı Önder Aksakal ve DSP heyetine teşekkür etti. 

“TDP-DSP ilişkilerinin sonraki sürecine dair çeşitli istişarelerde bulunduk”

Parti binasında yapılan görüşme sonrası Aksakal ve Sarıgül ortak basın toplantısı düzenledi. Sarıgül’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren DSP lideri Aksakal, “Mustafa Sarıgül, partimize yabancı bir isim değil. Kendilerini ve beraberindeki heyetle birlikte partimizde konuk etmekten mutluluk duyduk. Gerçekleştirilen görüşmede TDP-DSP ilişkilerinin sonraki sürecine dair çeşitli istişarelerde bulunduk. Hem ülkemizin hem de dünyanın içinde bulunduğu ekonomik sorunları değerlendirdik. Yaklaşan seçim süreci ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık” şeklinde konuştu. 

“Bu iş birliği ülkemizin geleceği hususunda çok etkili olacaktır”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise yaptığı açıklamada pek çok konuda DSP ile aynı fikirde olduklarının altını çizerek, “Halkımız yalnızca iki ittifaktan birini seçmek zorunda değildir. Siyasi partiler arasında güç birliği ve ortaklık faaliyetleri her daim olacaktır. Bu iş birliği umuyorum ki ülkemizin geleceği hususunda çok önemli ve güzel gelişmelerin yaşanmasında da etkili olacaktır” dedi.

“DSP ile kuracağımız masada bireysel konular yer almayacak”

Hem DSP hem de TDP’nin emekçilerin ve emeklilerin sesi olacağını belirten Mustafa Sarıgül, “DSP ile kuracağımız bu masada emekçilerimizin, EYT’lilerimizin, işçilerimizin, emeklilerimizin, atanamayan öğretmenlerimizin, garsonlarımızın, zor şartlar altında çalışan kuryelerimizin sesi olacağız. Bizim DSP ile kuracağımız bu masada, bireysel konular, şahsi hedefler yer almayacak” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)