DSP: “Milletimiz, siyasete malzeme yapılamaz”

Önder Aksakal başkanlığında toplanan DSP, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ülke ve dünyadaki tüm gelişmeleri ele alan DSP Başkanlık Kurulu’nun öne çıkan başlıkları arasında 2023 genel seçimleri de vardı.

SİYASET 18.05.2022, 15:14 19.05.2022, 12:20
DSP: “Milletimiz, siyasete malzeme yapılamaz”

DSP Başkanlık Kurulu bugün Genel Başkan Önder Aksakal liderliğinde toplandı. Ülke ve dünya gündemi hakkında değerlendirme toplantısı yapan DSP Başkanlık Kurulu’nda öne çıkan ifadeler, kamuoyuyla paylaşıldı.

“Türkiye artık seçim sürecine girdi”

“Türkiye artık 2023 genel seçimleri sürecine fiili olarak giriş yaptı. Seçimlere yaklaşık 1 sene kaldı. 20 senedir devam eden AK Parti iktidarı gerek toplumsal, gerek ekonomik gerekse dış politika açısından oluşan olumsuz sonuçların tek sorumlusudur. Şu gerçektir ki iktidar partisi, kendi iç dinamiklerinden itibaren yıpranmıştır. Artık iktidarın vaatleri ve geleceğe yönelik öngörüleri toplum tarafından desteğini kaybetmiştir. Bu gibi durumlarda esasında parlamentodaki muhalefet partileri bir alternatif olarak millete umut vermelidir. Ancak şu anda bunun tam tersi geçerlidir. Ülkemiz politikaları kısır döngüye girmiş, girdaba kapılmıştır.”



“Kaderimize razı gelmemeliyiz”

“Demokratik Sol Parti olarak ekonomimizde boy gösteren bu büyük badireden en hızlı şekilde ve kısa yoldan kurtulmak mecburiyetimiz olduğunun farkındayız. Bu konuda en etkili çözümün belirlenmesi ve uygulanmasıyla birlikte küresel sistemin çekim alanı içinde kaderimize razı olarak biçare vaziyette sürüklenme hakkımız yoktur. Yeni kurallar kapsamında gerçekleştirilecek olan genel seçimlerin sonucu nasıl olursa olsun parlamento veya iktidar gücünü elde edecek partinin ortak paydası Anayasa’nın ilk 3 maddesinde ifade edildiği gibi laik, demokratik ve sosyal hukuk devletidir.”

“Bağımsızlık mücadelemiz devam etmelidir”

“Samsun’da 103 sene önce yakılan bağımsızlık meşalesi, ilk günkü gibi yanmaya devam etmeliyken bugün ülkemiz ne yazık ki güvenlik örgütlerinin elinde, en güvensiz dönemini yaşamaktadır. Bu duru hiçbir surette kabul edilemez. Türkiye’yi yönetenler iyi bilmelidir ki ülkemizin geleceği, toprak bütünlüğümüz ve ulusal birliğimiz hiçbir şekilde, hiçbir strateji için pazarlık malzemesi yapılamaz. Siyasi oluşumlar, bu konuları malzeme haline getiremez.”

Yorumlar (0)