DSP lideri Önder Aksakal: Vatan hainlerinin yarattığı kriz bir an önce çözülmelidir

Dünya ve ülke gündemi değerlendiren bir toplantıda açıklamalar yapan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal DBP’li vekilin polise tokat atmasına tepki gösterdi. Aksakal, "Ağır ekonomik koşullar altında zaten yorulmuş olan bu halk bir de bu vatan hainlerinin oldu-bittileri ile baş edecek halde değildir. Bu kriz bir an önce çözülmelidir" dedi.

SİYASET 16.06.2022, 15:43 16.06.2022, 16:59
DSP lideri Önder Aksakal: Vatan hainlerinin yarattığı kriz bir an önce çözülmelidir

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdi. DBP’li vekilin polise yumruk atmasına tepki gösteren Aksakal’ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar, kamuoyu ile paylaşıldı.

“Sel felaketi yüreklerimizi yaktı”

Konuşmasına son günlerde yaşanan yağış felaketleriyle başlayan Önder Aksakal, “Geçtiğimiz günlerde meydana gelen yoğun yağışlar ve oluşan sel felaketleri sonrasında gördüklerimiz yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Birden fazla kentimizde kuvvetli sağanak ve yağışların oluşturduğu sorunlara karşı önemli düzeyde manevi ve maddi zararlarla karşı karşıya kaldık. Binlerce işyerinde, evde sel baskını yaşandı ve maddi zarar meydana geldi. Bunun yanı sıra son bir hafta içerisinde sadece Ankara’da dört vatandaşımızı kaybetmiş olmamız olayın vahametini ortaya çıkarmıştır” dedi.

“Küresel ısınmaya dikkat etmeyen ülkeler bu afetleri yaşamak zorunda kalır”

Afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Aksakal, “Kederli yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, metanet ve sabır temenni ediyorum. İklim değişikliği ve küresel ısınma hususunda bu zamana gelene kadar yeterli ve gerekli özeni göstermeyen ülkelerin felaketleri bundan sonrasında daha fazlasıyla yaşama olasılığının olduğunu görmek zorundayız. Gerçekleşen afetler sonrasında devletin karşılaştığı tazminat yükü, bu felaketlerin önünde duracak yapısal çalışmalar için vereceği miktarın çok üzerine olacaktır. Durum böyle iken vahşi kapitalizmin dileklerine kurban edilen bir doğadan yalnızca bu sonuçlar çıkmaktadır” şeklinde ifade etti.

“Milli duygular nasır bağlıyor”

Doğal afetlerin yanı sıra terörle mücadeleden de üzücü haberler geldiğini dile getiren Aksakal, “Kırk senedir sürdürülen terörle mücadele süreci var ki, o hususta da hemen hemen her gün şehit haberi geliyor. Devleti ve vatanı uğruna hayatını feda eden Mehmetçiklerimize Allah rahmetiyle muamele etsin, bir defa daha minnetle yâd ediyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yakınları ile ailelerine metanet ve sabır diliyorum. Artık halkımız bu haberleri sıradanlaşmış olarak görüyor, milli duygularımız nasır bağlıyor. Bunlara karşın ülke gündeminde yaşananlar ve konuşulanlar içeriğine göz attığımızda, dünyanın ilerleyişine yön veren mekanizmaların rotasından kurtulamadığımızı açıkça ortaya çıkıyor” dedi.

“Onca konu dururken, haber kanalların magazin veriyor”

Haber kanallarına eleştiride bulunan Aksakal, “Küresel sistemi yöneten egemen güçler kendi içerisinde dünyayı paylaşma savaşı gerçekleştirirken, Türkiye’de, Belediye Başkanının camda dans etmesini, İçişleri Bakanının çizmesini, aşırı yağışların meydana getirdiği manzaraları ve bir İl Başkanının aldığı yaptırımın doğal sonucu olan parti üyeliğinin Yargıtay tarafından düşürülmesi konuşuluyor. Haber kanallarının Öncelik sırasını bu türden magazin haberleri kaplıyor. Gerçekten ibretle ve hayretle seyrediyoruz. Şunun şurasında en fazla 10 ay sonra ülke yönetiminin kime devredileceğine ilişkin tarihi seçimler gerçekleştirilecek. Seçenek olması gereken kuruluşlar ne yazık ki zamanını istikşafı görüşmelerle harcıyor. Mecliste milletvekilleri “1 dakikadan fazla konuştu” diye tartışıyor, birbirlerine söylenmedik söz bırakmıyor” ifadesinde bulundu.

Aksakal polise atılan tokata sert tepki verdi

Polise tokat atılmasına eleştiride bulunan Aksakal, “Milletvekili görüntüsüne bürünmüş teröristler devletin polisine rahatça yumruk atıyor. Mecliste milliyetçi önlüğüne bürünmüş milliyetsizler bu duruma karşı boş palavralarla milletin sinirini almaya uğraşıyor. Yeri gelmişken şu anda İçişleri Bakanı’na çağrıda bulunuyorum. Bu hasta terör vekilinin de daha önceki Semra Güzel örneğinde yaşandığı gibi yarın, ‘İkametinde bulamadık, Kandil’e çıkmış, Avrupa’ya gitmiş’ şeklinde laflarla kaçmasına sebep olunursa, bilin ki sizleri teröristlerin bir numaralı dayanağı olarak ilân edeceğiz! Değerli dostlarım, Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Neymiş efendim, bu olay kabul edilemezmiş! Neymiş efendim, dokunulmazlığı hemen kaldırılmalıymış! Bunu muhalefetin başındaki de diyor, iktidarın başındaki de... Kardeşim peki neyi bekliyorsunuz? Neden süreci başlatıp ertesi gün gerekli olanı yapmıyorsunuz? Şimdi sizlere soruyorum; kendisine şiddet gösterilen Polis Memurunun dokunulmazlığı mı yoktu da bir terörist ona rahatça yumruk atabildi? Geçmiş zamanlarda, Cumhurbaşkanı adayı olduğunda kendi partisinin milletvekiline saldırıda bulunan, onu bu saldırıya yönlendiren sözde milliyetçiler nereye kayboldu? Kendi içinizde ki milletvekilinize kızmak kolay tabii! Bugün de Mecliste oturuyorsunuz, gözünüz yemiyor görünüşe göre. Ancak Meclis mahfillerinde cep telefonu kamerasıyla artist hareketlerle çevreye poz vermeyi gayet iyi başarıyorsunuz!” dedi.

“Bir gece ansızın değil, derhal”

“Bu terör vekilinin hareketi ahlaksızlıktan başka bir şey değildir, devletin müesses düzenine bir başkaldırıdır. Asil Türk halkını tahrik ederek, kendi pis mecralarına çekme uğraşıdır. Yapılan bu soysuzluğun karşılığı yalnızca dokunulmazlığının kaldırılması boyutuyla kalamaz! Artık bıçak kemiğe gelmiştir, toplum patlamaya hazır durumdadır. Ağır ekonomik şartlar içerisinde zaten bıkmış olan bu halk bir de bu vatan hainlerinin oldu-bittileriyle vakit geçirecek halde değildir. Bu problem bir an önce çözülmelidir, gereken işlemler neyse bir gece ansızın değil, derhal yapılmalıdır” ifadesinde bulundu.

Amerika’nın “Türkiye Suriye’ye operasyon yapmamalı” cümlesine tepki

“Sözde Amerikalı dostların “Türkiye Suriye topraklarında bir operasyon yapmamalıdır” şeklindeki sözlerine itibar edilmemelidir. Böyle bir operasyon, güya ABD’nin o bölgedeki DEAŞ’la mücadelesine tahribat oluşturabilirmiş. Ne mücadelesi veriyorlarsa? DEAŞ’i çıkaranlardan DEAŞ’la mücadele sözleri. Gerçekten çok komik! Evet, bu meydana gelen olaylardan hiç birisi uluslararası alanda yaşadığımız problemlerden soyutlanamaz, oralardan bağımsız olarak düşünülemez. Türkiye, oluşturulan bu senaryolara karşı gösterdiği mücadeleyi, geçtiğimiz 20 senede yarattığı metanetsizlik zemininde devam ettirmek durumundadır, bundan dolayı başarılı olmak zorundadır! Bununla beraber, Ak Parti iktidarları zamanında oluşan bu zafiyet zemini sebep gösterilerek, bugün devam ettirilen mücadelenin başarısızlığına heves etmek ne milliyetçiliğin ne dürüst siyasetçiliğin ne de vatanseverliğin yanından geçmez” dedi.

“Yunanistan ABD’ye güvenip külhanbeylik yapıyor”

Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan olaylara değinen Aksakal, “Bugün ABD’nin sağladığı imkanlara arkasını yaslayıp külhanbeylik taslayan Yunanistan’ın tezlerini doğru gören şeklen diplomat kılıklı ajanların, Finlandiya ve İsveç gibi terör dostu olan ülkelerin dibinde olan etkin sermaye örgütlerinin bulunduğu bir ülkede gerçek vatanseverlerin ne kadar zor koşullarda olduğunu dile getirmemize sanırım ihtiyaç bulunmuyordur. Şu zaman olmuş halâ daha bizi Kıbrıs’ta “işgalci” diye gösterme çabasında olan soykırımcı ENOSİS artıklarının mevcut olması, bu işbirlikçi komprador camiayı ve onların siyasetteki oyuncaklarını rahatsız etmiyor.

Şunu herkes çok iyi bilmeli. Bu Yunanlılardan iyilik umanlar akıllarına kazımalıdır ki, Atatürk’ün mirasını şeref ve şanla omuzlamış olan asil Türk Gençliği 1919 senesi ruhuna her zamankinden daha kuvvetli bir şekilde sahiptir, yeni gelen nesil bir önceki kuşağın daha üstünde bu duyguları yaşamaktadır” şeklinde ifade etti.

FED kararı üzerinden ekonomiyi değerlendirdi

ABD Merkez Bankası (FED)’in faiz kararını açıklaması üzerinden ekonomiyi değerlendiren Aksakal, “Son 28 senenin en sert tepkisiyle faizleri 0,75 baz puan yükseltti. Bu karar devamında elbette Türkiye ekonomisinde de şiddetli dalgalanmalar yaşanacaktır. Umarım şiddetli yağışların meydana getirdiği olumsuz sonuçlar gibi zaten yerlerde olan sosyal hayatımız daha da can yakıcı düzeylere ulaşmaz. Bu söylediklerim yalnızca bir iyi niyet dileğidir. Fakat gerçek hayat bundan farklı olarak işliyor. Amerika’da yaşana dalgalanma Türkiye’de fırtına yaratıyor. Bunu hep beraber gördük. Zira bakın; üzerinden henüz 24 saat geçmemesine rağmen motorine 1 lira 28 kuruş zam haberi geldi. Televizyon haberlerinin alt kısımlarında “son dakika” şeklinde görmeye başladık. Bununla beraber diğer temel ürünlere, hizmetlere ve mallara da süratle etkisini göstereceği açıktır. Önemle ve tekraren dile getiriyorum ki, bu ekonomi şekliyle devam edersek bundan sonrasında daha fazlasını göreceğimize emin olabilirsiniz” dedi.

“Bu şekilde gidilirse araba yolda kalacaktır”

“’Faiz neden, enflasyon sonuç’ tezinin ekonominin doğruları karşısında ne şekilde anlamsız hale geldiğini birilerinin sayın Cumhurbaşkanına söylemesinin zamanı geldi de geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanı oluşturduğu kabinede hususla ekonomiyi ilgilendiren bölümlerde bir türlü sente düzenini tutturamadı. Bu durum artık kabul edilmelidir. Motor sesli çalışmaktadır, sarsıntılı gidiyor, rölanti ayarı bozuk, randımansız çalışıyor. Bu şekilde giderse araba yolda kalacaktır” ifadesinde bulundu.

“Ekonomi yardım sinyali veriyor”

Kur Garantili Mevduat Hesabıyla ilgili yorum yapan Aksakal, “Bakınız; Hazine ve Maliye Bakanlığında vazifelendirilen sayın ’Nebati Bakan’ Kur Garantili Mevduat Hesabı adında bir uyduruk bir yöntem çıkardı. Gözlerinin ışıltısından halkı görmekte zorluk yaşadı. Durumun içerisinden çıkamayacağını bizzat görünce bu defa da Gelire Endeksli Senet (GES) İhracı projesiyle rahmetli Erbakan’ın sözleri olan pansuman önlemleriyle kanamanın önüne geçeceği konusunda milleti inandırmaya uğraşıyor. Bunlara artık halkımız inanmıyor, sayın Cumhurbaşkanı nasıl inandırılıyor anlamıyorum. Dolar 2021 senesinin son çeyreğinde 18 liralık düzeyi görmeye hızla yaklaşıyor. Akaryakıt fiyatları zaten kontrol edilemez noktalara ulaştı. Ekonomideki son durum resmen yardım sinyali veriyor” şeklinde konuştu.

“Her alanda düzenlemeler yapılmalıdır”

Konuşmasını özetleyen Aksakal, “Biz yine de sorumluluğumuzu ve görevimizi yerine getirelim. Gerek dış politikada gerek ekonomide meydana gelen problemleri ve gerekse terörle mücadelede oluşturulan noktada bir milli mutabakat düzenlenmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunmaktadır. Bu istek elbette salt Hazine ve Maliye yönünden değil, diğer yapılanmalar için de mecbur hale gelmiştir. Tarımdan Denizciliğe, Milli Eğitimden Sağlığa kadar her alan içerisinde değerlendirilmelidir” şeklinde ifade etti.

Sınava girecek öğrencilere başarılar diledi

Sözlerinin sonuna gelen Aksakal, “Konuşmamın sonlarına gelirken, bu hafta sonu düzenlenecek YKS Sınavına katılım sağlayacak gençlerimize başarı dileklerimi iletiyorum. Bu zamana kadar verdikleri gayretlerinin, gösterdikleri emeğin karşılığını almalarını diliyorum. Bunun yanı sıra bu pazar Babalar Günü. Çocuklarının geleceği için her manada fedakârlığı veren, gölgesinin bile varlığından güç gördüğümüz babalarımızın bu gününü içtenlikle tebrik ediyorum, ebediyete uğurlanmış tüm babalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)