DSP Lideri: “Bugünün çamaşırı dünkü güneşte kurutulmaz”

DSP Lideri Aksakal, Ukrayna-Rusya gündemi ve uluslararası gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aksakal, Putin’in iki ülke arasındaki soruna çözüm için önerdiği “Donbass’ın özerkliği” konusu için “Dünya barışını tehdit etmektedir.” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 22.02.2022, 15:22 23.02.2022, 13:58
DSP Lideri: “Bugünün çamaşırı dünkü güneşte kurutulmaz”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Putin’in agresif tavırları içerisinde savaşa dönüşen Ukrayna-Rusya krizi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Putin’in Donbass bölgesini özerk ülke olarak kabul etmesiyle ilgili konuşan Aksakal, şunları kaydetti: “Putin’in iki ülke arasındaki sorunlar için sunduğu çözüm yolu, dünya barışını tehdit etme sürecinin ilk adımıdır.” 



“Sınıra saygı göstermek, sınırının saygı görmesi demektir” 

“Vladimir Putin’in Donbass bölgesinin bağımsızlığını ilan etmesi ve bölgeye askeri güç sevk etmesi, uluslararası hukuka aykırı olduğunu alenen beyan ettiğinin göstergesidir. Bir lider, ülkesinin toprak bütünlüğünün korunmasını istiyorsa öncelikle diğer ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı göstermelidir. Putin’in ‘oldu-bitti’ siyaseti hiçbir zaman kabul edilemez. Bugünün çamaşırları, dünkü güneşte kurutulmaz.” 

Yorumlar (0)