DSP Lideri Aksakal: “Sivrisinek sayısını anlatmayın, bataklığı kurutun” 

DSP Lideri Önder Aksakal, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Aksakal, dünya gündemini de değerlendirdiği konuşmasında,  ABD'nin emperyalizminin gölgesinde yükselen Büyük Ortadoğu Projesi, sözde Kürt devleti ve Kazakistan protestolarını da dile getirdi.

SİYASET 13.01.2022, 17:53 13.01.2022, 18:01
DSP Lideri Aksakal: “Sivrisinek sayısını anlatmayın, bataklığı kurutun” 

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, haftalık basın toplantısını bugün gerçekleştirdi. Ülke ve dünya gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Aksakal, konuşmasına her hafta olduğu gibi bugün de aşı olmayı teşvik ederek, koronavirüs önlemlerini hatırlatarak başladı. 

“2021’in son ayları ekonomide ağır travma yarattı” 

Aksakal: “2021 senesini orman yangınları, depremler, sel felaketleri ve ekonominin aldığı ağır travmalarla kapattık. Yeni yıla kavuşma sevincimiz ne yazık ki zam sağanağının gölgesinde kaldı. Gelecek kaygılarımızın her gün biraz daha arttığı böyle bir ortamda 2022’nin nasıl geçeceği şimdiden merak konusu oldu. Organize suç yapılanmaları, ahlaki dejenerasyon, aile içi şiddet, bilimden hızla uzaklaşmak gibi olumsuz etkilerle sürekli karşı karşıyayız. Daha geçtiğimiz günlerde bir gencimiz tüm yaşama hevesini kaybettiğini söyleyerek canına kıydı. Gencimizin paylaştığı videoda değindiği tüm konular, bu ülkenin yüzleşmesi gereken olgulardır. Ülkede kötü giden her şeyle yüzleşilmesi gerekir.” 



“Devlet kendi evlatlarını başkasının insafına terk edemez” 

Aksakal: “Bu söylediklerime en büyük örnek, 15 Temmuz darbe girişiminin tüm faillerinin FETÖ yapılanmasına mensup okullar ve yurtlar tarafından eğitilmesidir. Bugün de ekonomik sıkıntı yaşayan, dar gelirli olan ve kırsalda ikamet eden ailelerin çocukları şehirlerde farklı isimlerle faaliyet gösteren tarikat ve cemaatlerin yurtlarına terk edilmiştir. Devlet, kendi evlatlarını başka insanların, emellerin insafına terk edemez. Geçmişte özel dershanelerin kapatıldığı gibi bugün de yurtlar devletleştirilmelidir.” 

“’Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar’ masalı anlatıyorlar” 

Aksakal: “Tüm bunlara ek olarak ülkemizde can acıtan olaylar da yaşanıyor. 40 senedir sivrisinek öldürmekle zaman geçirdiğimizi ancak bataklığın kurutulması konusunda bir arpa boyu yol alamadığımızı görüyoruz. İçişleri Bakanı bir yandan çıkıp kalan terörist sayısını açıklıyor Milli Savunma Bakanı da bir yandan çıkıp ‘Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar...’ diye masallar anlatıyor. Bu millete artık sivrisinek sayısını anlatmayın, bataklığı kurutun! Bu bataklığın ismi ABD, yeri de belli. Dünya sadece pandemiyle mücadele etmiyor. ABD gölgesinde küresel emperyalizmle de mücadele ediyor. ABD’nin öncülüğünde yürütülen sözde Kürt devleti kurma planları ve Büyük Ortadoğu Projesi’nin son günlerde başlayan Kazakistan’daki iç kargaşayla birlikte tedirgin edici noktaya ulaştığı görülmektedir.” 

“Türkiye bugün bir adım daha ileri gitmelidir” 

Aksakal: “(Yunanistan ile ilgili) Türkiye bugün bir adım ileri gitmeli ve mevcut anlaşmalar hilafında silahlandırılan adaların boşaltılmaması durumunun da casus belli sayılacağına dair Meclis’ten karar çıkarmalıdır. Bu artık zaruriyettir.” 

“Devlet Bahçeli, tarihi gerçeği itiraf etmiştir” 

Aksakal: “MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ‘Dün hedef Bülent Ecevit idi bugün de Recep Tayyip Erdoğan’ diyerek siyasi ve tarihi bir gerçeği itiraf etmiştir. Ancak bu itiraf eksik kalmıştır. 2022 senesinde gazetecilerle konuşurken aniden yaptığı ‘3 Kasım’da seçime gidelim.’ açıklamasının ardında yatan makul ve mantıklı gerekçelerini de şu anda kamuoyuyla paylaşmalıdır. Eksiği tamamlamak, Bahçeli’nin omzunda bir vebaldir. Türkiye bu ulusal duruşu sergileyemezse bugünümüzü mumla arayacağımız bir sürece geçiş yaparız. Artık, senelerdir dilimizde ‘karma ekonomiye geçiş’ konusunda tüy bittiğini de söylememiz gerekir. Bugün iktidar, Cumhurbaşkanı’ndan bürokratlarına kadar büyük kompleks içindedir. Özeleştiri yapmaktan imtina ediyorlar ancak korkmayın! Asil Türk milleti, devletine her zaman sahip çıkar.” 

“Zevahiri kurtardınız oysa gerçekler acı” 

Aksakal: “Belirlediğiniz enflasyon oranı üzerinde asgari ücret zammı yaptınız. Bunlar zevahiri kurtardı ancak gerçekler acıdır. 2022 bütçesi Meclis’te kabul edildi ancak daha ocak ayına başlamadan bu bütçenin yarısı eridi gitti. Ek bütçe kanunu acilen Meclis’e getirilmelidir. Üretim ekonomisine gerçek anlamda zemin hazırlanmalıdır.” 

Yorumlar (0)