DSP lideri Aksakal: Örgütün adı PKK, soyadı ABD

Düzenlediği basın toplantısında gündemin önemli konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Taksim'de gerçekleşen terör saldırısına değindi. Türkiye'nin 40 yıldır teröre karşı mücadele verdiğinin altını çizen Aksakal, "ABD yönetimine karşı tavrımızı koymalıyız. Bu örgütün adı PKK ise soyadı da ABD'dir." ifadelerini kullandı.

SİYASET 17.11.2022, 15:52 18.11.2022, 17:16 Hakan Öksüz
DSP lideri Aksakal: Örgütün adı PKK, soyadı ABD

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında gündemin önemli meselelerine değindi. Sözlerine İstanbul Taksim'de meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınayarak başlayan Aksakal, "Terör örgütü PKK, yaklaşık 40 yıl boyunca binlerce canımıza kıydı. Bu örgütün tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunu, geciktirilemeyecek bir zorunluluk olarak görüyoruz." dedi.

"ABD yönetimine doğrudan tepki göstermek gerekiyor"

Terörün kökünün kurutulması için dirayetli politikaların üretilmesi ve sıkı şekilde takip edilmesi gerektiğini belirten Aksakal, "Önemli olan bombayı koyan teröristi yakalamak değil, terörün kaynağını kurutmak. Teröristin kıyafetinde yer alan 'New York' yazısına atıfta bulunarak göndermeler yapmak, sorunu ortadan kaldırmıyor. ABD yönetimine doğrudan tepki göstermek gerekiyor. Sonuç alıcı politikalar üretilmeli. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye teslim edildiği 1999 yılında bunu gösterdik. Demokratik Sol Parti olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde terör elebaşı adalete teslim edildi." ifadelerini kullandı.

"Oy devşirme kaygısı ön plana çıktı"

Terörle mücadelede taviz vermeyen bir tavırın sergilenmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Aksakal, "Oy kaygısı, bunun önüne geçmemeli. Hem iktidar hem de muhalefet, 2023 seçimlerine odaklandı. Oy devşirme kaygısı ön plana çıktı. Bu kritik süreçte terörün lanetlenmesi yetmiyor. PKK/PYD'ye 'terör örgütü' diyemeyenler bir kez daha düşünmeli. 1980'li yıllardan beri terörle mücadele içindeyiz. Bu örgütün adı PKK ise soyadı da ABD'dir." değerlendirmesinde bulundu.

"19 Kasım'da kutlama var"

Kasım ayının hem Türkiye hem de Demokratik Sol Parti için önemli günleri barındırdığına dikkat çeken DSP lideri Aksakal, "DSP'nin Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit, 5 sım 2006'da aramızdan ayrılmıştı. Aradan 16 yıl geçti. Ebediyete intikalinin yıl dönümünde 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andık. 14 Kasım tarihi ise Demokratik Sol Parti açısından önemli, kuruluşumuzun 37'nci yıl dönümü. Bunu, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi Salonunda 19 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek programla yaş günümüzü kutlayacağız." dedi.

"Kıbrıs'ta federasyon planına karşı mücadele vermeliyiz"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC), partilerinin kırmızı çizgilerinden biri olduğuna değinen Aksakal, "20 Temmuz 1974 tarihinde başlatılan harekât, Kıbrıs'a barış getirdi. Bülent Ecevit’in milli duruşu bu başarıyı sağladı. Kıbrıs'ta federasyon isteyenlere karşı tüm Türkiye olarak tepkimizi göstermeliyiz. Bunun gerçekleşmesine müsaade edemeyiz. Türkiye olarak Kıbrıs'ta garantör ülke statüsündeyiz. Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin, adanın tamamında temsil yetkisi kazanmasına izin veremeyiz. Buna karşı mücadele etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)